PARTIZAN U GRUPNOJ FAZI LIGE KONFERENCIJA: Jeftine greške nisu koštale crno-bele (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

25. 08. 2022. u 21:54 >> 21:55

FUDBALERI Partizana izborili su se za mesto u grupnoj fazi Lige Konferencija. Oni su za drugo učešće u nizu eliminisali Hamrun. Nakon pobede 4:1 u prvom meču, revanš je završen rezultatom 3:3, a domaćin je do remija došao sa dva dosuđena penala.

ПАРТИЗАН У ГРУПНОЈ ФАЗИ ЛИГЕ КОНФЕРЕНЦИЈА: Јефтине грешке нису коштале црно-беле (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Utakmica je bila odigrana po loše pripremljenom terenu, o njegovom stanju najbolje govori podatak da nije bilo dozvoljeno od strane delegata nijednom timu da na njemu trenira pred meč. Ipak, Partizan je uspeo da odradi posao i ode u grupnu fazu.

Domaćin je bio vidno motivisaniji na početku meča, imali su loptu igrači Hamruna u svom posedu. U prvih 30 minuta u nekoliko navrata pretili su Popoviću Guilaumjer je pretio u nekoliko navrata, kao i Dodo, a onda je Pršo u 27. minutu šokirao crno-bele.

Roko Prša je iskoristio grešku Fejse, raspalio je po lopti i doneo domaćinu vođstvo. Radost je kratko trajala, Rikardo Gomeš je odlično reagovao na centaršut Marka Živkovića, izostala je reakcija Bonela, a napadač gostiju je spretno plasirao loptu pod prečku.

Nije se Partizan naigrao u prvom poluvremenu, ali ono što je bitnije, veći deo posla odradili su kući, u prvih 45 minuta nisu srljali, ali su kada je bilo to potrebno umirili rivala.

Igrao se 58. minut, Kvinsi Menig je bio u kontri Partizana, ali u situaciji 3-na-2 rešio je da predugo zadrži loptu, iako mu se Andrade otvarao.

Lepu priliku Partizan je imao da povede i u 62. minutu. Menig je ukrao loptu, dodao Rikardu koji je imao jednog igrača ispred sebe i baš je njega uspeo da pogodi.

Ipak, 10 minuta kasnije Slobodan Urošević rešio je svako pitanje oko prolaska u grupnu fazu.

FOTO: FK Partizan

Tekst potpisa

Lošu je loptu dobio Rikardo, previše iskosa, poslao je loptu na drugu stranu, do nje je stigao Dijabate, prosledio je Uroševiću koji je individualnom majstorijom uspeo da stvori prostor za gol i vođstvo crno-belih.

Gomeš je ponovo bio strelac, u 78. minutu. Samo što je ušao u igru Natho odlično je proigrao Andradea, a on je brzo uposlio Gomeša za 3:1.

Usledilo je neverovatnih devet minuta. Prvo je Bjelić napravio penal, koji je Freitas realizovao, a njegovo igranje rukom nije bila jedina jeftina greška u šesnaestercu, samo devet minuta kasnije Andrade je oborio rivala u šesnaestercu, a Fedel je postavio konačnih 3:3.

HAMRUN - PARTIZAN 2:3 (prvi meč: 4:1)

(Prša 29' Freitas 81p', Fedel 90p' - Gomeš 34', 78', Urošević 72')

89' Frejitas je ubacio neprijatnu loptu, Andrade je nagazio igrača Hamruna. Fedel je izveo najstrožu kaznu za 3:3

88' Iz zadnje linije igra Partizan, grade gosti prilike strpljivo, a ispred Rikarda je u dva navrata dobro reagovala defanzivna linija Hamruna.

81' Belić je napravio penal, igrao je rukom u šesnaestercu. Freitas je bio izvođač najstrože kazne, rutinski je igrač Hamruna poslao loptu u mrežu

78' Partizan se razigrao, ulaskom Natha crno-beli dobili su prodornost, a upravo je Izraelac bio začetnik odlične akcije koju je Rikardo Gomeš krunisao drugim pogotkom na meču.

72' Kakav gol Uroševića. Imao je priliku Gomeš, poslao je loptu na drugu stranu, Dijabate šalje do Uroševića koji je predriblao protivnika i gotovo rešio pitanje plasmana u Ligu konferencija.

FOTO: FK Partizan

Tekst potpisa

67' Obleću crno-beli oko gola rivala, ali se Spartanci odlično brane.

59' - Opet Kvinsi Menig u šansi, šutira iz okreta, ali nije bio precizan.

58' - Kakva šteta... Kvinsi Menig je bio u kontri Partizana, ali u situaciji 3-na-2 rešio je da predugo zadrži loptu, iako mu se Andrade otvarao. Mada, i Rikardo Gomeš je mogao malo bolje da "odvuče" odbranu, ali, šta je tu je - "grobari" i dalje pevaju, baš kao i domaća publika, svi na tribinama su prilično zadovoljni.

56' - Posle desetak minuta prepuštanja inicijative suparniku, Partizan je krenuo sa presingom na celom terenu.

FOTO: FK Partizan

53' - Gosti iz Beograda pokušavaju da, kada oduzmu loptu suparniku, brzim dodavanjima "osvoje teren", ali ne uspevaju da tako dođu do šanse za promenu rezultata

51' - Partizan ne uspeva da zadrži loptu duže u svom posedu u ovim trenucima, a domaća publika se baš zabavlja, uz orkestar peva i uživa. Podsetimo, veliku prednost imaju crno-beli iz prvog meča, pa ne srljaju i to je razlog što ovako, bez mnogo rizika, nastupaju na Malti.

FOTO: FK Partizan

Tekst potpisa

47' Prša je još jednom "tukao" sa distance, ovoga puta bilo je to jako traljavo, odlazi lopta van peterca u gol-aut.

46' nastavljen je meč.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 1:1

45+2' Partizan je dozvolio previše prostora rivalu, ali je kada je bilo važno uspeo da unese mir u svoje redove.

45' Produženo je prvo poluvreme za dva minuta.

41' Nakon postignutog gola Kvinsi Menig je umalo iskoristio grešku protivnika, ali je golman Hamruna uspeo da se iskupi za propust svojih defanzivaca.

34'  Rikardo Gomeš, kada je teško Partizanova haubica krene da radi. Odlično je reagovao u šesnaestercu domaćina i umirio je navijače tima iz Humske.

FOTO: FK Partizan

31' Ono što tim iz Humske treba da zabrine jeste što je Hamrun uputio za pola sata sedam udaraca ka golu crno-belih, dok je jedini ka golu domaćina uputio Rikardo.

29' Hamrun vodi! Hrvatski fudbaler Roko Prša iskoristio je grešku odbrane gostujućeg tima da smanji zaostatak u ukupnom rezultatu.

25' Sada je i Sov oprobao udarac. Defanzivci Partizana previše prostora dozvoljavaju malteškom timu, a Popović je za sada na visini zadatka.

21' Novi potencionalno opasan napad za Spartanse, domaćin je pretio po levoj strani, a Gilomje je preko gola šutirao. Odmah u narednom napadu i Dodo je oprobao udarac, a Popović je bio ponovo siguran.

FOTO: FK Partizan

18' Sada nekoliko minuta igre u kojima kontroliše posed Partizan, Dijabate je raspoložen za proigravanje saigrača, ali defanzivci Hamruna u završnici osujete napade gostiju.

16' Prvi udarac ka golu protivnika imao je gost nakon što je Menig uputio loptu u srcu šesnaesterca, gde ju je glavom zahvatio Rikardo Gomeš.

15' Partizan je u prvom meču imao ubedljivih 4:1, te je jasno zašto crno-beli sada ne srljaju i priliku traže iz kontri.

11' Povukao je Menig, imao dosta prostora, na kraju je rivalu prepustio loptu. Bio je neodlučan.

FOTO: FK Partizan

10' Nova opasna situacija po gol Partizana. Oprobao je udarac Roka Prše, tukao je sa dvadesetak metara, bilo je blizu gola Popovića.

7' Bez mnogo uzbuđenja za sada, lopta više u nogama domaćih fudbalera.

2' Metju Giomije je nakon greške Ljubomira Fejse došao u priliku da šutira, imao je Popović posla, ali je dobro reagovao.

1' Utakmica je počela.

  • Crno-beli neće biti bez podrške večeras, na tribinama ima navijača srpskog tima.
  •  Stanje stadiona na kome se igra večerašnji meč je jako loše, a o tome najbolje svedoči podatak da delegat meča nijednom od timova juče nije dozvolio da na njemu trenira.
  •  Utakmica uskoro počinje, a mi vam donosimo atmosferu sa stadiona Ta' Qali.

UOČI MEČA

HAMRUN - PARTIZAN

Stadion: Ta' Qali

Sudija: Jakob Helet (Danska)

Hamrun: Bonelio - Sou, Bjeličić, Emerson, Kolegari, Komenzuli - Gilomje, Prsa, Montebelo, Mošik - Dodo

Partizan: Popović - Urošević, Vujačić, Saničanin, Marković - Dijabate, Fejsa , Živković - Andrade, Rikardo, Menig

Partizan je u prošlom duelu slavio ubedljivo, novi trener na klupi, Gordan Petrić doneo je svežinu crno-belima koji su zaigrali poletno i slavili ubedljivo sa 4:1. Meč je bio rešen već u prvom delu. Strelci su bili Gomeš u 15, Urošević deset minuta kasnije i Fuseni Dijabate u 33. minutu.

U nastavkui meča počasni pogodak za goste upisao je Metju Gilomje u 52. minutu, dok je konačnih 4:1 u 77. minutu postavio Patrik Andrade.

REČ TRENERA

Gordan Petrić najavio je meč

- Dobar je rezultat 4:1, a ja očekujem od momaka da se maksimalno koncentrišu i odrade posao na profesionalan način, da reaguju kako bi trebalo. Znači, surovi profesionalizam. I tako od utakmice do utakmice: u nedelju, pa u četvrtak, tako redom. Očekujem da se još više opuste u odnosu na prethodni meč. Na treninzima su polako počeli da se smeju i pričaju. Dobar je to znak. Ljudi bi trebalo da shvate da će i sada biti takmičarska utakmica, možda neće biti lepote igre, ali u situaciji smo da razmišljamo samo o skupljanju bodova ili prolasku - jasan je Petrić, strateg crno-belih.

BONUS VIDEO: Piksi dobitnik zlatne povelje FS Republike Srpske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri