MORINJO KRADE ZVEZDINO POJAČANJE: Tiha patnja crveno-belih na korak od Rome (VIDEO)

Novosti online

21. 08. 2022. u 20:49

POZNATO je da legendarni trener Žoze Murinjo voli da sarađuje sa srpskim fudbalerima. To što je samo ovog leta "potpisao" Nemanju Matiću i Mileta Svilara potvrda je toga da gospodin "posebni" vidi nešto posebno u našim igračima. Međutim, uskoro bi mogao još jedan Srbin putem Rima.

МОРИЊО КРАДЕ ЗВЕЗДИНО ПОЈАЧАЊЕ: Тиха патња црвено-белих на корак од  Роме (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Naime, kako prenosi rimska "Republika", Nikola Maksimović se nalazi blizu prelaska u redove Rome.

Iskusni srpski štoper i svojevremeno standardni reprezentativac i dalje je bez kluba, s obzirom da mu je u junu mesecu istekao ugovor sa Đenovom.

A italijanski novinar Alfredo Pedula navodi takođe da je Maksimović prva opcija Žozea Morinja, koji bi svim silama želi da pojača odbrambeni bedem.

Nije tajna da iskusni defanzivac ima ponudu iz Turske, nakon što je napustio Đenovu koja je ispala iz Serije A Galatasaraj je krenuo u lov na njegov potpis. 

Ipak, Maksimović želi da prvo sačeka eventualnu ponudu "vučice" koja je u potrazi za još jednim defanzivnim rešenjem.

Ove glasine još jednom su potvrdile da do povratka u Zvezdu posle devet godina u inostranstvu izvesno neće doći, iako su na "Marakani" ovog leta lepim rečima govorili o njegovim kvalitetima.

- Nikola je veliki igrač, igrao je na najvišem mogućem nivou i uvek je interesantan Zvezdi kao neko ko je igrao u Zvezdi i čiji povratak bi mogao da unapredi igru. U ovom trenutku nismo blizu dogovora, a videćemo šta će se desiti u narednih nekoliko dana - rekao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela pre mesec dana. 

Foto N. Paraušić

Maksimović (30) je u karijeri igrao za Sevojno, Slobodu, Crvenu zvezdu, Torino, Napoli, Spartak iz Moskve i Đenovu. On je za reprezentaciju Srbije od 2012. do 2020. odigrao 25 mečeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo