ISMEVAO SRBINA, SAD MU SE CELA ENGLESKA SMEJE: Aleksandar Mitrović video kako ga rival provocira, pa izveo odgovor za sva vremena (VIDEO)

Novosti online

21. 08. 2022. u 15:19

ALEKSANDAR Mitrović obeležio je meč Fulam - Brentford u trećem kolu nove sezone Premijer lige, ali nije samo njegov gol za pobedu bio u prvom planu na ovoj utakmici.

ИСМЕВАО СРБИНА, САД МУ СЕ ЦЕЛА ЕНГЛЕСКА СМЕЈЕ: Александар Митровић видео како га ривал провоцира, па извео одговор за сва времена (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, rekorder srpske reprezentacije po broju golova u dresu nacionalnog tima dao je u prethodnoj sezoni Čempionšipa čak 43 pogotka na 44 odigrana meča. A sa "terorom" rivala na Ostrvu nastavio je i premijerligaškom društvu - dvaput je zatresao mrežu Liverpula, a posle promašenog penala protiv Vulverhemptona, dao je gol i u drami sa Brentfordom.

Ta luda završnica imala je jednu scenu zbog koje se sada dobar deo engleske fudbalske javnosti smeje.

Naime, Fulam je poveo sa 2:0 posle samo dvadeset minuta igre, Rid i Palninja su se za to pobrinuli, a onda su kola domaćih krenula nizbrdo. Najpre je pred sam kraj prvog poluvremena Norgard prepolovio zaostatak, a onda se desio možda i ključni detalj na ovom meču.

Igrao se 71. minut kada je Ivan Toni poravnao na 2:2, pa rešio da provocira srpskog asa: trčao je i gestikulirao rukom, baš kao što to Mitrović radi.

Aleksandar Mitrović je gledao svog rivala, a onda se posvetio onome što najbolje radi.

Davanju golova.

Ivan Toni (koji je u Mitrovićevom "odsustvu" iz Čempionšipa dao u tom takmičenju 33 gola u sezoni 2020/2021, a Srbin ga prestigao za čak deset u potonjem izdanju pomenutog nademtanja) i saigrači iz Brentforda već su počeli da slave osvojeni bod, da bi u 90. minutu usledila kazna.

I za takvo ponašanje, a i za ono Tonijevo provociranje.

Egzeguter je bio upravo Mitrović, čiji je pogodak u 90. minutu doneo trijumf Fulamu od 3:2, a Fulamovim navijačima ogroman izvor inspiracije da Ivana Tonija ismevaju jer se usudio da onako proslavlja gol na "Krejven kotidžu". A zna se "čiji" je to stadion, i "čija" je ono proslava pogotka.

Ipak, važnije od tih komentara, jeste nastavak sjajnih partija našeg internacionalca, što samo može da ohrabri i njega, naravno i kluba za koji igra, ali i reprezentaciju Srbije.

Nju u novembru čeka Svetsko prvenstvo čiji je domaćin Katar, a upravo je Aleksandar Mitrović njen najbolji strelac svih vremena sa 46 pogotka na 74 takmičarska nastupa.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)