ITALIJA SE KLANJA SRBINU, VLAHOVIĆ UŠAO U ISTORIJU: Dušan oborio rekord Dejana Stankovića

N. I.

16. 08. 2022. u 21:57

DUŠAN Vlahović (Juventus) i Luka Jović (Fiorentina) počeli su trku za prvog strelca Italije. Uvodni mečevi ove sezone su dokaz da će Evropa uživati do sledećeg leta u prizorima sa Apeninskog poluostrva, čemu će kumovati i odlični srpski internacionalci, koji u kopačkama plešu po "čizmi".

ИТАЛИЈА СЕ КЛАЊА СРБИНУ, ВЛАХОВИЋ УШАО У ИСТОРИЈУ: Душан оборио рекорд Дејана Станковића

FOTO: Tanjug/AP

Jović je jednom zatresao mrežu Kremonezea, a Vlahović je sinoć dvaput bio precizan protiv Sasuola (3:0). Time je Dušan postao najefikasniji srpski fudbaler svih vremena u italijanskoj ligi, pošto je pretekao sadašnjeg trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića. "Rezultat" je 53:52 za Vlahovića.

Kome su tek 22 godine...

- Ovo je moj drugi meč ovog leta od 90 minuta, računajući i pripremni period i duel sa Atletikom. Još nisam na sto odsto svojih mogućnosti, ali naporno radim na tome da formu vratim na vrh - bio je Vlahović iskren posle trijumfa u ponedeljak uveče.

Mnogi navijači Juventusa se u šali pitaju kakav će tek da bude strelac i igrač kada mu forma dostigne maksimalni nivo, kada je ovako "nekomletan" izrešetao mrežu rivala...

- Presrećan sam zbog golova, a njih sam tokom proslave posvetio prijatelju, koji mi je mnogo pomogao, kao i članovima porodice koji su utakmicu pratili sa tribina stadiona. Posebnu zahvalnost dugujem i mom sjajnom asistentu Di Mariji i ubeđen sam da ćemo tek dobro da sarađujemo - dodao je Vlahović koji će, očigledno, imati vrhunskog saradnika u argentinskom asu.

Utakmicu Juventus - Sasuolo obeležio je i debitantski nastup drugog reprezentativca Srbije, Filipa Kostića, kojem je trener Alegri dao šansu u poslednjih 30 minuta.

- Uvek je lepo kada imaš zemljaka u timu ili na terenu. Napravili smo sjajnu atmosferu u ekipi, a to je osnovni uslov da stvari dobro funkcionišu - zaključio je Vlahović.

Važan je tim

ITALIJANSKI novinari već "presinguju" Vlahovića pitanjem da li će biti najbolji strelac Serije A u sezoni koja je tek počela.

- Ne razmišljam o tome. Tim je na prvom mestu, kao i naš osnovni cilj, da osvojimo "skudeto". Na ovoj utakmici ne bih postigao dva gola da nisam imao podršku tima - jasan je Vlahović.

BONUS VIDEO: Petrić: Čestitate mi na pobedi golom u 95 minutu... Hvala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri