GORDAN PETRIĆ: Nisam vatrogasac

N. Iljukić

14. 08. 2022. u 14:22

U KLUBU prebogate tradicije, istorije i trofejne sale, malo je bilo štopera, ali i generalnih sekretara sa tako dobrim rezultatima, životnim stavovima i uspesima, kao što ih je imao Gordan Petrić.

ГОРДАН ПЕТРИЋ: Нисам ватрогасац

Foto: Z. Jovanović

Partizan je u petak ujutro zvao u pomoć i taj SOS signal najjasnije je čuo Petrić, koji je juče promovisan u novog trenera crno-belih.

Sa klupe je još posle meča sa AEK otišao Ilija Stolica, koji je za samo dva meseca rada u Partizanu shvatio (valjda) šta sve ne možeš u Srbiji kada si fudbalski trener i nemaš podršku jednog od direktora, kada te deo medija (posebno tabloidnih) tretira kao "strano telo" i kada ekipa koju vodiš u rasponu od jedan do deset ne može da dobaci ni do tri...

Odeven u crnu majicu Partizana na početku konferencije za medije i sa šalom sa natpisom "Moja kuća" na kraju konferencije, Petriću je za tih 13 minuta postavljeno čak 13 pitanja. Jedno od njih je bilo: kako se oseća u ulozi vatrogasca jer u timu, oko tima, u Humskoj i oko nje nedeljama bukti veliki plamen.

- Ljudi koji me poznaju znaju vrlo dobro da sam ja od završetka svoje igračke karijere pa do danas skoro svaki dan u ovom klubu, kada mi to obaveze dozvole. Malo je njih koji znaju da sam dva puta do sada imao poziv da sednem na klupu Partizana, ali sam zbog raznih razloga morao da ga odbijem. Takođe, oni koji me znaju, u stvari vrlo dobro znaju da nisam ničiji čovek, već imam apsolutno svoju fudbalsku priču. Potpuno miran i staložen preuzimam posao koji nije lak, jer situacija sa timom nije uopšte laka - počeo je Petrić.

CRVENE LINIJE

ODMAH posle jučerašnje promocije u sportskom centru u Zemunu, novi trener Gordan Petrić izveo je ekipu na svoj prvi trening, na kojem je verovatno prvo pokušao da im podigne pognute glave.

- Objasniću im prvo koje su crvene linije koje ne prelazim ja, ali i one crvene linije koje ne prelaze oni. Pred nama je izuzetno težak put, a prva prepreka je Novi Sad i meč u nedelju uveče - jasan je Petrić.

U periodu od 2007. do 2009. godine u Humskoj 1 obavljao je funkcije generalnog sekretara, pa potpredsednika crno-belih. Bile su to godine u kojima je Partizan osvajao neke od šest uzastopnih titula.

- Sada se situacija promenila. Tada smo se više oslanjali na mlade igrače iz naše škole. Tada je naš večiti rival Zvezda bila u situaciji u kojoj je možda sada Partizan. Tada je mnogo više nekadašnjih partizanovaca bilo na razne načine u klubu i oko kluba. Ponavljam, nisam vatrogasac, ali ću sada pokušati prvo da pripremim što bolje tim za nedeljnu utakmicu u Novom Sadu protiv Mladosti. Vremena je malo, a najviše moram da se sa svojim stručnim štabom bavim našom igrom - dodao je Petrić.

Kao dva primarna cilja u predstojećem periodu, Petrić je izdvojio:

HITNO POTREBNA POJAČANjA

NIJE tajna da u Partizanovim linijama tima i u motoru "parnog valjka" škripi na dosta strana.

- Naravno da nije tajna i da su nam hitno potrebna bar dva pojačanja na sredini terena, jer je odlaskom Zdjelara na tim pozicijama postalo očigledno da nam nedostaje svežine - potvrdio je Petrić ono za čim je i njegov prethodnik Stolica vapio nedeljama, ali bar jedan čovek u sportskom sektoru nije hteo da ga čuje.

- Prvi cilj je da momci vrate veru u sebe, da uživaju u igri, a drugi cilj je da vratimo ljude na stadion i da nas podrže u vrlo teškoj situaciji. Mislim pre svega na navijače, ali i na ljude koje sam već pomenuo. Partizan je klub svih nas, od onih koji su trenutno tu, do onih koji su nekada gradili ime i karijeru u njemu!

Partizan je samo dva meseca, u sezoni koja je možda već za zaborav, imao na klupi Iliju Stolicu, koji je vapio za pojačanjima, prstom pokazivao na opstrukcije tokom priprema i tražio strpljenje za ekipu koja je sporo ulazila u formu i u novi sistem igre. Tih 60 dana dugo će pamtiti i Stolica i oni koji su na njega startovali otvorenih đonova, sa obe noge. Na novom treneru je da pokaže i Stolici, nekadašnjem centarforu Partizana, kako su igrali na terenu i van njega štoperi tipa Gordana Petrića. Sa obavezom prema istini i bez trunke samilosti prema rivalima. Na terenu i van njega!

Bonus video: Detalj sa predstavljanja Gordana Petrića kao novog trenera Partizana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)