BOMBA U HUMSKOJ: Partizan vraća Adema LJajića

Novosti online

11. 08. 2022. u 10:40

Jedan od najtalentovanijih izdanaka Omladinske škole Partizana u 21. veku (ako ne i najtalentovaniji), kasnije i "zlatna koka" prvog tima kluba iz Humske, unovčena u višemilionskom transferu - Adem Ljajić (30) želja je crno-belih u tekućem prelaznom roku i tim povodom su već načinjeni konkretni koraci, saznaje Telegraf!

БОМБА У ХУМСКОЈ: Партизан враћа Адема Љајића

Foto: Nebojsa Parausic

Ukoliko se kockice slože do kraja, ofanzivni vezista bi u Humsku stigao kao slobodan igrač, pošto mu je 1. jula istekao važeći ugovor sa turskim velikanom Bešiktašom.

Još pre početka letnjeg prelaznog roka Partizan je imao plan da pojača poziciju ofanzivnog veznog, odnosno organizatora igre, koju trenuto pokriva samo Bibars Natho, ali su se određena rešenja izjalovila, što zbog nerealih cena na tržištu (Tokmak Nguen, Jakub Kadak...), što zbog nepoklapanja vizije sportskog sektora i stručnog štaba (Giorgi Čakvatadže), pa se u jednom momentu i odustalo od te pomenute ideje i fokus je usmeren na krila.

Ipak, kada je sezona počela, postalo je jasno da jedan igrač, pogotovo u tim godinama, ne može da sam da iznese takmičenje i cela priča se vratila na početak, na misiju pronalaska i angažovanja "desetke" koja će doneti i kvalitet i konkurenciju Nathu.

Kako je broj stranaca u ekipi trenutno popunjen, logično je da su prioritet imala domaća rešenja, a bolje od Adema Ljajića teško da može da se nađe u trenutnim okolnostima, jer se radi o veoma kvalitetnom fudbaleru, koji je uz to prošao i školu Partizana, ali i izazove prvog tima sa kojim je dva puta bio šampion Srbije i jednom pobednik Kupa.

Prvi koraci su već, napomenuli smo, načinjeni i razgovori teku u dobrom smeru, iako sama misija nije laka, jer Ljajić ima ponude i drugih klubova. Konkretno, poslednji u nizu je Al Nasr iz Saudijske Arabije, koji sa klupe predvodi trener Rudi Garsija, sa kojim je vezista uspešno sarađivao u Romi i upravo je on spona dve strane.

Partizan, pak, polaže na činjenicu da je Ljajić još uvek zainteresovan za ozbiljan fudbal u Evropi i da bi posle 12 godina u inostranstvu mogao da se vrati kući i pomogne svom klubu u delikatnoj situaciji. Sam fudbaler trenutno boravi u Srbiji, odnosno u rodnom Novom Pazaru, a nedavno je uživo i gledao međusobni susret pomenutog kluba i crno-belih u Superligi Srbije.

(Telegraf)

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)