ZVEZDA IMA 5:0, ALI I OBAVEZU: Jerevan nije turistička destinacija

Novosti online

09. 08. 2022. u 10:12

REZULTATSKI komfor nastao ubedljivom pobedom u Beogradu nad Pjunikom (5:0), ostavio je treneru Dejanu Stankoviću prostor da sa spiska putnika za Jerevan, na revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv šampiona Jermenije (danas, 19.00) izostavi lakše povređene Aleksandra Pešića i Mirka Ivanića.

ЗВЕЗДА ИМА 5:0, АЛИ И ОБАВЕЗУ: Јереван није туристичка дестинација

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-beli svesni zgusnutog rasporeda koji sledi, u prilici su da kalkulišu sa minutažom i potrošnjom u ovom meču, ali daleko od toga da je u pitanju dvodnevna ekskurzija.

Produžavanje trijumfalnog niza započetog u prvenstvu, pa zatim nastavljenog u Evropi, zadatak je broj jedan za igrače šampiona Srbije. Tu je naravno i pitanje klupskog i državnog koeficijenta, koji je omogućio Zvezdi da kvalifikacije započne od treće runde kao povlašćena ekipa i na žrebu dobije rivale od kojih je na papiru kvalitetnija.

- Znamo čiji dres nosimo i da se podrazumeva da na svakoj utakmici borbenost bude na visokom nivou. Želimo dodatno da popravimo koeficijent, kako naš, tako i državni. Prema tome, izuzetno fokusirani dočekujemo susret sa Pjunikom - istakao je Marko Gobeljić, desni bek Crvene zvezde koji bi danas trebalo da igra na levom boku usled suspenzije Milana Rodića zbog crvenog kartona koji je zadobio u Beogradu. - Rezultat jeste veliki i na našoj strani, uz to, pokazali smo u Beogradu da smo bolja ekipa, ali niko ne pomišlja da revanš odigra "radi reda". Svi želimo da pružimo zvezdašima još jednu utakmicu kojom ćemo da im približimo pun potencijal ovog tima. A on je ogroman, nikad veći. Tako da, nema opuštanja, već maksimalna borba za još jedan dobar rezultat.

Istim rezonom vodio se Dejan Stanković nakon meča u Beogradu, bez obzira na blistavo izdanje njegovih pulena kojim su utabali stazu za prolazak u plej-of, gde će ih sasvim izvesno sačekati Makabi Haifa koji je pregazio Apolon u prvom meču (4:0).

FOTO: FK Crvena zvezda

 

- Imamo veliku prednost, međutim to je još jedna evropska utakmica, gde je intenzitet potpuno drugačiji, a takođe su važni i osvojeni bodovi, radi što boljeg koeficijenta. Svako ko me poznaje, uključujući i igrače, upoznat je sa mojim mentalitetom. U Jermeniju nećemo ići na "ekskurziju", već ćemo ozbiljno odigrati još jednu takmičarsku utakmicu i biće nam cilj da se u Beograd vratimo sa novom pobedom - pričao je Stanković.

Priliku za nove bravure imaće i momci koji su oduševili na evropremijeri u Zvezdinom dresu, Kings Kangva i Osman Bukari.

- Morali smo dosta da se potrudimo - kaže Kangva. - Imamo veliku prednost, ali nema opuštanja. Sigurno se ekipa Pjunika neće predati na samom početku, međutim, imamo veliku prednost, a ukoliko budemo igrali kao u Beogradu, neće biti nikakvih problema.

Bukari nada još jednoj goleadi:

- Voleo bih da ponovimo ovu partiju iz Beograda, ali najvažnije je da se plasiramo dalje. Uradiću sve što je u mojoj moći da prođemo.

SPISAK PUTNIKA

TRENER Zvezde Dejan Stanković poveo je na put u Jermeniju 21 igrača, a na spisku putnika našli su se: Milan Borjan, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Nikola Stanković, Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković, Nemanja Milunović, Stefan Leković, Marko Gobeljić, Kings Kangva, Gelor Kanga, Seku Sanogo, Slavoljub Srnić, El Fardu Ben, Nemanja Motika, Osman Bukari, Ibrahim Mustafa, Aleksandar Katai, Stefan Mitrović, Milan Pavkov i Ohi Omoižuanfo. Nije otputovao Irakli Azarov, novajlija iz Gruzije.

PJUNIK - C. ZVEZDA

(19.00, RTS 1, Arena 1 Pr.)

STADION: "Vazgent Sarsjan" (Jerevan). Sudija: V. Kolum (Škotska).

PJUNIK: Jurčenko - Kovalenko, Gajić, Žuninjo - Hartunjan, Zambrano, Kočuk, Davidjan - Dašjan, Juričić, Otubanjo.

C. ZVEZDA: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Gobeljić - Kanga, Kangva - Bukari, Katai, Mitrović - Pavkov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DIGITALNA TRANSFORMACIJA U OBLASTI LJUDSKIH RESURSA: Šta su svetski trendovi, a kako je u Srbiji?