JEDNA PORUKA PROMENILA SVE: Ibrahimović je zbog ovog Mesijevog poteza napustio Barselonu

Novosti online

30. 07. 2022. u 08:28

MNOGE i danas intrigira misterija kako je Zlatan Ibrahimović bukvalno preko noći od startera Barselone došao do rezerviste.

ЈЕДНА ПОРУКА ПРОМЕНИЛА СВЕ: Ибрахимовић је због овог Месијевог потеза напустио Барселону

FOTO: EPA

Ibrahimović je pre 13 godina obukao dres Katalonaca, u tom trenutku jedan od najvećih transfera. Inter je dobio 40 miliona i Samjuela Etoa.

Navijači su ga brzo zavoleli, a on je na terenu činio sve da opravda uloženi novac. Da stvar bude još bolja po njega dao je pobedonosni gol u El klasiku.

Ipak, vrtoglavo su se stvari promenile u drugom delu sezone. Čak je i Bojan Krkić dobijao više minuta od njega.

Spekulisalo se da je Lionel Mesi jedan od glavnih krivaca za to što je izgubio status prvotimca.  

Prepričava se i danas SMS poruka koju je Mesi tada poslao Gvardioli, on je od trenera tražio da igra na poziciji napadača na kojoj je bio Ibrahimović, te se od tog dana sve promenilo što se tiče statusa švedskog napadača.

O tome se govori u knjizi "The Messi Mystery" koju su objavili Sebastian Fest i Aleks Žilijard, te su govorili o periodu kada je Ibrahimović blistao u Barseloni i toj poruci koju je Mesi poslao Gvardioli.

- Vidim da više nisam toliko važan za ovaj tim, zato..., navodno je napisao Mesi Gvardioli nakon čega se sve promenilo.

Da bi Gvardiola dokazao da je Mesi i dalje prva zvezda kluba stavio ga je na poziciju centralnog napadača, Ibrahimović u tom periodu nije ni dobijao šansu, zato je odlučio da napusti klub.

Mesi je te sezone na 53 utakmice u svim takmičenjima postigao čak 47 golova i opravdao je Gvardiolin potez, ali mnogi navijači nikada nisu prežalili što se klub tako lako odrekao Ibrahimovića.

Ipak je Ibrahimović imao impresivan učinak, uprkos tome što nije mnogo igrao u drugom delu sezone. Na 46 utakmica uspeo da postigne 22 gola i upiše 13 asistencija u dresu Barselone što je sigurno bio odličan učinak. No, po završetku sezone prešao je u Milan.

BONUS VIDEO: DIBALA GROZNICA: Spektakularan doček za novog fudbalera Rome

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)