PUTIN O OVOME NIKADA NIJE GOVORIO: Ovo su trojica najvećih u istoriji po mišljenju predsednika Rusije

Novosti online

29. 07. 2022. u 22:33

U jeku rata u Ukrajini, Vladimir Putin našao je vremena da progovori i o temama koji se ne tiču samo političkih, već i sportskih borilišta..

ПУТИН О ОВОМЕ НИКАДА НИЈЕ ГОВОРИО: Ово су тројица највећих у историји по мишљењу председника Русије

Foto: EPA

Naime, veliki lider je imenovao je tri omiljena fudbalera svih vremena, za koje smatra da su najveći u istoriji!

Na prvo mesto prema ruskom listu Tas, Putin je odabrao legendarnog golmana bivšeg Sovjetskog Saveza i Dinama iz Moskve Lava Jašina. Sasvim logično još jednom je pokazao lokal-patriozam i u prvi plan stavio svog sunarodnika, za koga se mora priznati da je zaista bio majstor svog zanata. 

Jašina, koji je dobio nadimak "Crni pauk", mnogi smatraju za najboljeg golmana u istoriji fudbala i jedini je golman koji je ikada osvojio Zlatnu loptu.

Proveo je celu svoju 20-godišnju igračku karijeru u Dinamu iz Moskve, osvojivši pet titula sovjetske lige i tri sovjetska kupa tokom ovog perioda.

Za svoju zemlju, bio je deo tima koji je osvojio prvo Evropsko prvenstvo u Francuskoj 1960. godine, kao i zlatnu olimpijsku medalju na igrama 1956. u Melburnu, Australija.

FOTO: Tanjug/AP

Na drugom mestu na njegovoj listi, našao se ko drugi, do veliki Dijego Armando Maradona, jedan od najbuntovnijih fudbalera koji su ikada hodali travnatim površinama i veliki opozicionar zapadnih režima. 

Legendarni Argentinac često je u prošlosti komentarisao i teme koje nemaju veze sa sportom, pa je u tom maniru i nastavio.

Dijego Maradona svojevremeno je izjavio da je Donald Tramp kao lik iz crtanog filma, dok je za Vladimira Putina istakao da je fenomen.

- Za mene je on lik iz crtanog filma, ako govorimo o politici. Svaki put kada ga vidim na televiziji promenim kanal. Zaboravite na Rusiju, Kinu i Severnu Koreju. Amerika više nije šerif. Pronaći ćemo pušku kako bi parirali onoj koju Amerikanci imaju - rekao je Maradona koji je imao samo reči hvale za predsednika Rusije Vladimira Putina.

- Mislim da posle Iga Čavesa i Fidela Kastra Putin zajedno sa Danijelom Ortegom i Evom Moralesom predstavljaju vrhunske političare. Putin je čovek koji može da donese mir mnogima. On je fenomen.

FOTO: AP

Treće mesto prema skromnom mišljenju Vladimira Putina zauzela je fudbalska ikona iz Brazila, veliki Pele. 

Zanimljivo i da je Pele putem svog zvaničnog Instagram profila poslao poruku Putinu, uoči meča baraža za Svetsko prvenstvo između Ukrajine i Škotske, početkom juna meseca ove godine.

- Ukrajina pokušava da zaboravi, makar na 90 minuta, tragediju koja je zahvatila njihovu zemlju. Boriti se za mesto na Svetskom prvenstvu je već sam po sebi težak zadatak - napisao je legendarni brazilski fudbaler.

Maestralni Brazilac se sreo sa Putinom tokom Kupa konfederacija 2017. godine u Rusiji.

FOTO:PRINTSKRIN/EPA

- Zaustavite invaziju. Nema apsolutno nikakvog opravdanja za ovo kontinuirano nasilje. U prošlosti smo se sreli, razmenjivali osmehe i rukovali, ali tada nisam mogao da zamislim da ćemo jednog dana biti na suprotnim stranama. Moć da zaustavite ovaj sukob je u vašim rukama. U istim onim koje sam držao na našem poslednjem susretu u Moskvi 2017. godine - rekao je Pele.

Putin je uprkos svemu još jednom pokazao veličinu i uvrstio čoveka koji ga je kritikovao na listu najvećih koji su ikada hodali travantim površinama...

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna