PLANETA JE STALA UZ SRBINA! Novak Đoković dobio podršku Kenedijevih: Oglasio se član jedne od najmoćnijih porodica sveta

Novosti online

29. 07. 2022. u 15:42

KAKO se bliži serijal Ju-Es opena, Novak Đoković nailazi na neverovatno veliku podršku onih koji žele da mu američka vlada dozvoli ulazak u zemlju.

ПЛАНЕТА ЈЕ СТАЛА УЗ СРБИНА! Новак Ђоковић добио подршку Кенедијевих: Огласио се члан једне од најмоћнијих породица света

FOTO: Tanjug/AP

Ograničenja putovanja u SAD koja zahtevaju od nedržavljana da budu "potpuno vakcinisani" protiv SARS-KoV-2, sprečavaju osvajača 21 grend slem titule da se takmiči na Otvorenom prvenstvu SAD 2022. godine.

Ipak, kako vreme odmiče, sve je više onih koji čvrsto drže stav da je vreme da se okonča neefikasna, diskriminatorna politika koja ga sprečava da kroči na američki kontinent.

Šampion Vimbldona, kome je već zabranjeno da igra na Australijan openu zbog statusa vakcinacije, izjavio je da je spreman da žrtvuje učešće na turnirima kako bi sačuvao svoje zdravlje i telesnu autonomiju.

Prinuda ne bi trebala da igra ulogu u njegovim ličnim zdravstvenim odlukama.

FOTO: Tanjug/AP

Prethodnih dana pokrenuta je peticija koju je potpisalo preko 40.000 ljudi, Srbi iz Čikaga su se takođe digli na noge i poslali pismo Džou Bajden.  

Sada, nakon što su se oglasile mnoge javne ličnosti i sportisti "preko bare", uz Novaka je stao i potomak čuvenog Džona Kenedija, Robert F. Kenedi Džunior.

On je na svom profilu na Tviteru, na kojem ga prati 437.000 ljudi, podelio link koji kritikuje politiku Džoa Bajdena i odluku da Đoković ne može da igra na Ju-Es openu.

- Budite deo akcije, kažite Bajdenovoj administraciji da pusti Novaka da igra na Ju-Es openu - bila je njegova poruka.

Zanimljivo, Nole je uvršten na listu za učešće na Otvorenom prvenstvu SAD 2022. koju je objavila Teniska asocijacija Sjedinjenih Američkih Država (USTA).

Ali razlog tome je što prema ITF-u svi igrači koji ispunjavaju uslove treba da budu automatski uključeni u listu za učešće, na osnovu njihovog rangiranja 42 dana pre početka grend slem turnira.

Međutim, Đoković trenutno ne može da uđe u Ameriku, jer pravila nalažu da se strani putnici vakcinišu protiv SARS-KoV-2 virusa.

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, prema novim pravilima objavljenim prošlog meseca, strani putnici više ne moraju da pokažu negativne rezultate testa da bi ušli u SAD. Međutim, oni i dalje moraju da podnesu dokaz o dvostrukoj dozi vakcinacije protiv koronavirusa.

Teniska asocijacija Sjedinjenih Država, organizatori Otvorenog prvenstva SAD, odbili su da traže posebno izuzeće za nevakcinisane igrače.

Organizatori turnira objavili su saopštenje u kojem navode da, iako Ju-Es open ne zahteva vakcinaciju igrača, turnir će poštovati politiku vlade.

Foto: N. Paraušić/Profimedia

Uprkos tome što se iz dana u dan oglašava sve veći broj "jenkija" i staje na stranu Đokovića, šanse da će osvajač 21 grend slem turnira kročiti na terene preko Atlantika mere se u promilima...


BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri