NIKOLA JOKIĆ DOČEKAO OSMO POJAČANJE! Srbija neće spavati, Denver kreće po NBA titulu (VIDEO)

Novosti online

18. 07. 2022. u 15:27

NIKOLA Jokić je bio i ostao vođa Denver nagetsa na parketu i van njega, a uprava kluba se pobrinula da ga još jednim pojačanjem obraduje.

НИКОЛА ЈОКИЋ ДОЧЕКАО ОСМО ПОЈАЧАЊЕ! Србија неће спавати, Денвер креће по НБА титулу (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Aktuelni MVP je nedavno ponovo izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige, nedavno je potpisao najveći ugovor u istoriji košarke (značajno veći od prvobitno javljenih 270 miliona dolara, kako glase najnovije vesti), ali to nije sve.

Denver je u prethodnih mesec dana doveo čak osam pojačanja, uključujući i jedno koje je dogovoreno minule noći.

U pitanju je Australijanac Džek Vajt koji je u Letnjoj ligi prosečno postizao osam poena i imao 6,5 skokova, uz šut od 70% iz igre u prve četiri utakmice za ekipu Denvera.


Prošle godine igrao je za Melburn junajted i u šampionatu Australije je beležio 9,3 poena, dok je šutirao 54% iz igre.

Vajt će imati "dvojnu registraciju", odnosno moći će da igra i za prvi tim Denvera, i za filijalu Grand Rapids gold, s tim da neće imati pravo nastupa u NBA plej-ofu.

Pojačanja Denvera za NBA titulu?

Podsetimo, Denver je prilično aktivan ovog leta: iz kluba su u Vašington otišli dosadašnji plejmejker Nagetsa Monte Moris i iskusni bek Vil Barton, a iz suprotnog smera dolaze odlični "dvosmerni" igrač Kentavius Koldvel-Poup, popularni "KCP", i veteran na poziciji organizatora igre Iš Smit.

To nije sve, jer je potom angažovan i novi centar (istina, ne baš na veliko oduševljenje u taboru navijača Denvera, ali svakako - veliko NBA ime).

A onda je objavljeno da je naredno pojačanje Nagetsa - Brus Braun.

Ovaj 25-godišnjak, koji igra na pozicijama beka šutera i niskog krila, bio je 42. pik 2018. godine, a važi za prilično svestranog igrača, kome je odbrana jedna od glavnih karakteristika.

NBA karijeru je počeo u Detroitu, potom od 2020. do sada bio u Bruklinu, u kome je rekord karijere ostvario u februaru 2021. ubacivši 29 poena Sakramentu. Međutim, posebno se istakao u nedavnom plej-ofu. Na početku doigravanja, ubacio je Boston Seltiksima 26 poena i bio najefikasniji u ekipi koju predvodi Kevin Durant (koji je danas izazvao najveći NBA potres), a u drugoj i trećoj utakmici sa "keltima" Braun je ubacio bar po 23 poena, iako je više od 20 dao samo na četiri meča u ligaškom delu sezone.

Ova četiri pojačanja, uz povratak druge istinske zvezde Denvera, godinu dana odsutnog zbog povrede Džamala Mareja, ali i sjajnog šutera Majkla Portera Juniora, te zanimljiv izbor na nedavnom NBA draftu (bek Kristijan Braun, koji je bio triput srednjoškolski šampion, a jednom i NCAA prvaka tokom svojih koledž dana, te bek/krilo (a odličan defanzivac) Pejton Votson, kao i zanimljivo centarsko rešenje, Francuz Ismael Kamagate) - trebalo bi da pojasne ostatku konkurencije da Denver kreće u pohod na titulu. 

Tome bi, svakako, trebalo dodati i da je uprava kluba iz Kolorada dosadašnjem "igraču koji je sedeo na dve stolice" (pravo igranja i u Razvojnoj ligi, ali ne u NBA plej-ofu) Devonu Ridu ponudila "normalan", dvogodišnji ugovor. Imajući u vidu njegov doprinos na parketu u sezoni za nama, i ne čudi što je i on uvršten u sastav ekipe za šampionat koji predstoji...

Suma sumarum...


Kentavius Koldvel-Poup, Iš Smit i Brus Braun su bili uvodni trio pojačanja, dolazak zlatnog centra američke reprezentacije uvećao je broj novajlija na četiri, tu su i tri momka s drafta, a osmo pojačanje je pomenuti Australijanac. 

Na kraju, možda Denver nema baš najjači tim u ligi, ali jedan od najzanimljivijih - ima svakako. Uostalom, predvodi ga dvostruki uzastopni MVP, a vraćaju se dva ključna "šrafa", Marej i Porter Junior. Uz pomenuta pojačanja, ali i igrače kao što su Aron Gordon i "Bizi" Bouns, biće to izuzetno interesantna ekipa u sezoni koja predstoji.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)