DESERS, ZVEZDINA NEMOGUĆA MISIJA: Za srpskog šampiona su igrači od osam, devet miliona još veoma teško dostupni

Z. ĆOROVIĆ

14. 07. 2022. u 19:13

DA Crvena zvezda želi da dovede napadača visoke kategorije, potvrdila je vest kako je u pregovarima sa Sirilom Desersom, prilično zvučnim imenom ovog trenutka na fudbalskoj pijaci.

ДЕСЕРС, ЗВЕЗДИНА НЕМОГУЋА МИСИЈА: За српског шампиона су играчи од осам, девет милиона још веома тешко доступни

FOTO: Tanjug/AP

Ništa ne košta srpskog šampiona da se uključi u trku za ovakvim kapitalcem, ali su šanse da ga dovede vrlo male, jer bez osam, devet miliona evra nema šta da traži u ovoj priči, a to je i za naš najtrofejniji klub ogroman novac.

Za sada, Zvezda je samo "bacila oko" na Desersa, koji se prošle sezone proslavio u dresu Fejenorda kao najbolji strelac Lige konferencija, sa 10 pogodaka na 13 utakmica. Na putu do finala, gde ga je zastavila Roma, holandski velikan je sa lakoćom preskočio i Partizan, a Nigerijac se potrudio da ga dobro upamte srpski ljubitelji fudbala, pošto je crno-belima isporučio dva komada, a imao je i jednu asistenciju.

KLUŽ - BRIGA MANjE

PRVO kolo kvalifikacija za LŠ bilo je kobno za rumunski Kluž, po prognozama jednog od najtežih rivala za Zvezdu koja startuje od trećeg kola (2/3 - 9/10. avgust).

Srpski prvak čeka rasplet i nekog od pobednika duela iz drugog kola: Maribor - Šerif, Pjunik - Didelanž, Ferencvaroš - Slovan, Linfild - Bode Glimt, Ludogorec - Šamrok, a u konkurenciji je i Apolon Limasol. Žreb je u ponedeljak u podne i tada će crveno-beli dobiti potencijalnog rivala.

Desers je eksplodirao na "Tiganju" kao pozajmljeni igrač belgijskog Genka, a Fejenord je imao pravo preče kupovine ovog leta, za četiri miliona evra. Uprkos želji Holanđana da ga otkupe, nigerijski reprezentativac je "prikočio" transfer, u nadi da dobije bingo, bogatom ponudom iz Lige petice. Međutim, ona se još nije pojavila, a Fejenord je u međuvremenu doveo novog napadača. Naš narod lepo kaže "ko hoće veće, ispadne iz vreće", pa bi i Desersa mogla uskoro da uhvati panika šta će biti sa njegovom daljom karijerom.

Sa Genkom ima ugovor do 2024, Belgijanci ga sigurno neće prodati za manje od četiri miliona. Na tu cifru treba dodati i igračevu platu koja nije manja od 1,5 miliona godišnje. Sigurno je da toliko duboko Zvezda još ne može da zavuče ruke u svoju kasu, ali ako bude uspešna ove sezone i veže dve Lige šampiona, već sledećeg leta imala bi budžet i sredstva da dovodi kvalitetna pojačanja za ozbiljne pare. Na dobrom je putu da se popne i na taj, još viši nivo kada će moći da kupuje igrače od pet miliona evra i više.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)