TRANSFER-BOMBA JE ODJEKNULA: Jedan od najboljih defanzivaca današnjice prelazi u redove ostrvskog velikana

Novosti online

13. 07. 2022. u 16:37

NEKADAŠNjI evropski prvak konačno je rešio deficitarnu poziciju pred početak novog šampionata.

ТРАНСФЕР-БОМБА ЈЕ ОДЈЕКНУЛА: Један од најбољих дефанзиваца данашњице прелази у редове острвског великана

FOTO: EPA

Prema rečima italijanskog fudbalskog stručnjaka za transfere Fabricija Romana, Čelsi je potpisao defanzivca Napolija Kalidua Kulibalija u letnjem prelaznom roku.

"Plavci" su dogovorili lične uslove sa reprezentativcem Senegala, od kojeg se očekuje da sa njima potpiše petogodišnji ugovor vredan 10 miliona evra godišnje.

Treneru Tomasu Tuhelu nedostaju opcije upravo na poziciji centralnog beka, a nakon odlaska prvih izbora, Antonija Rudigera i Andreasa Kristensena, strateg tima sa "Stamford bridža" imaće jednu brigu manje.

Dok je prvi prešao u Real Madrid, danski reprezentativac je prešao u Barselonu, a obojica su napustila Čelsi kao slobodni igrači.

Tu su i znaci pitanja oko budućnosti Markosa Alonsa i Cezara Aspilikuete, s tim da je preostalo još samo godinu dana do isteka njihovih ugovora sa klubom iz zapadnog Londona.

Tuhel je stoga nestrpljiv da doda defanzivna pojačanja ovog leta, a šef Čelsija je to učinio svojim prioritetom broj jedan.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kulibali je prešao u Napoli iz Genka 2014. i od tada je izrastao u odbrambenu stenu za velikane Serije A.

Povezivali su ga sa odlaskom u poslednjih nekoliko sezona, a neki od najboljih evropskih klubova su ga pratili. Ali Napoli je uspeo da ga zadrži do sada pošto je sakupio 236 nastupa u Seriji A i 26 u UEFA Ligi šampiona.

Sa osam godina konstantno vrhunskog fudbala koji je reprezentovao na "čizmi" , senegalski internacionalac izgleda kao dobra akvizicija za Čelsi.

Ali, stanovnici zapadnog Londona će se nadati da je on prvi na dugoj listi potpisa za njih ovog leta.


BONUS VIDEO: Sterling izneo prve utiske nakon pobede Partizana
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2023. u 19:16

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)