"PRVO SEBE DA POBEDIMO"! Marko Jevtović: Moramo da dižemo granice, gledanje drugih rezultata ne vodi nigde

M. BLAŽIĆ

24. 06. 2022. u 09:45

PO povratku u Partizan, pre nešto malo manje od pola godine, Marko Jevtović je u većini intervjua naglašavao da mu sve "miriše" na reprizu sezone u kojoj su saigrači i on sa Markom Nikolićem na klupi prestigli rivala u finišu i prigrabili šampionski pehar.

ПРВО СЕБЕ ДА ПОБЕДИМО! Марко Јевтовић: Морамо да дижемо границе, гледање других резултата не води нигде

FOTO: FK Partizan

 To se na kraju nije dogodilo, a "tragovi" te neuspešne borbe su i danas, skoro mesec dana kasnije, i te kako prisutni, u mislima, razgovorima.

- Ostao je gorak ukus što nismo osvojili titulu i što nismo dobili derbi. Dali smo maksimum, borili smo se fer i sportski do kraja. Nadam se da nam je to nauk da budemo uspešniji ove sezone - istakao je vezista crveno-belih.

BEZ POŠTEDE KOD BRATA

BRATSKI Luka i Marko/FOTO: FK Partizan

VISOKI vezista Partizana na treninzima radi pod budnim okom rođenog brata Luke, koji je deo stručnog štaba Ilije Stolice, a zadužen je za analitiku.

- I nama je bilo čudno u startu. Oni rade dugo zajedno. Meni pravi analize dugo, strogo je profesionalan odnos, neće me sigurno štedeti. U svakom slučaju, lepo je to što smo zajedno tu.

Motao je Jevtović sigurno mnogo puta po glavi taj film iz drugog dela sezone, ipak, pravi odgovor još nije pronašao.

- Šta nam je falilo, ostaje kao pitanje od milion dolara. Bili smo egal, falio nam je gol u derbiju koji je mogao da nas ispali gore. U Kupu isto egal meč koji je Katai rešio na individualni kvalitet. Skupo su nas koštali kiksevi protiv Napretka i Čukaričkog. Morali smo da dobijemo te utakmice, imali smo mnogo šansi. Naš rival nije izgubio ni bod i jako je teško držati takav ritam.

Rešenje za ono što sledi od 9. jula i starta nove sezone Marko vidi u svom "dvorištu".

- Emotivno nas je to sve ispraznilo, mene lično jako mnogo. Imao sam neverovatnu želju da ponovimo tu godinu sa Markom Nikolićem. Nismo se na kraju izborili sa pritiskom. Moramo namestiti glavu da se borimo sami protiv sebe, da stalno dižemo granice. Ako se fokusiramo na sebe, biće dobro. Gledanje drugih rezultata ne vodi nigde. Mislim da je to jedini način.

Jevtovićeva izdanja tokom proleća su, po mnogim ocenama, bila sasvim korektna.

- Bilo je dobrih partija, razboleo sam se malo i ispao iz ritma. Na kraju je sveukupno bilo okej, ali ne mogu da budem zadovoljan bez trofeja. Uvek sebe gledam kroz uspehe ekipe, kada toga nema, lične statistike ne vrede ništa.

Sklapanje kockica u crno-beli mozaik u letnjoj pauzi još nije privedeno kraju, a do superligaškog starta su ostale dve nedelje.

- Specifično je da je manja gužva, ali eto takva je situacija. Dolaze polako igrači. Malo je čudno zbog treninga, uskoro će štoperi, pristižu i novajlije. Bitno je da se dobro spremimo, da iznesemo što više tereta dok se sve ne uklopi na željeni način. U Evropi većinski nisu počeli ni pripreme, a eto mi početkom jula krećemo.

Takmičenje u Evropi je takođe prioritet Partizana.

- Navijali smo iz sveg srca za Rendžers u finalu Lige Evrope, kako bismo imali obezbeđenu evropsku jesen, nažalost, nisu pobedili. Pokazali smo da imamo kvalitet za Evropu, nadam se da će ga biti i sada. Podignut je nivo, drago mi je da smo konkurentni na međunarodnoj sceni, što nije bio slučaj sedam, osam godina - zaključio je Jevtović.

Rikardo: Andrade je pravi

DANAS u 11 časova u Ptuju Partizan će promovisati treće letnje pojačanje, Patrika Andradea, zemljaka Rikarda Gomeša sa Zelenortskih Ostrva.

- Andrade je pravo pojačanje za nas. Ima odličan šut levom nogom, završni pas, čuvanje lopte, očekujem da se brzo uklopi u stil koji trener forsira. Srećan sam što će nam se pridružiti - istakao je Rikardo.

Danas (17.30) sa Klužom

ŠEST dana je prošlo od dolaska crno-belih u Ptuj i konačno je kucnuo čas za prvu proveru u pripremnom periodu. Rival ekipe Ilije Stolice biće rumunski šampion Kluž, a utakmica će biti odigrana u obližnjoj Gornjoj Radgoni sa početkom od 17.30.

BONUS VIDEO: Patrik Andrade stigao u hotel Primus, bazu Partizana na pripremama u Ptuju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna