POZNATI FUDBALER SE BORI ZA ŽIVOT: Svaki dan može da mu bude poslednji

Novosti online

21. 06. 2022. u 09:01

Bivši reprezentativac Engleske Kiron Dajer se bori sa tumorom jetre i samo transplantacija može da mu spase život.

ПОЗНАТИ ФУДБАЛЕР СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ: Сваки дан може да му буде последњи

Foto: EPA

Naime, već nekoliko meseci poznati fudbaler čeka na presađivanje jetre, a nedavno je odlučio i da javno govori o svom zdravstvenom stanju.

- Ako mi jetra ne bude presađena, onda neću moći ništa da uradim. Nekad ljudi čekaju transplataciju dok im je ostalo nekoliko sedmica života, a ja osećam sve veći i veći umor, a možda ću morati da čekam još nekoliko meseci. Nema dovoljno jetri za sve ljude kojima je potrebna - rekao je on.

Neko vreme nije bilo poznato u čemu je zaista problem, ali kada mu je dijagnostifikovan tumor, ostalo mu je samo da čeka.

- Srećan sam što smo shvatili o čemu se radi. Znam da zavisim od nečije nesreće da produžim svoj život - jasan je Dajer.

Foto: EPA

 

Pojasnio je i šta planira da uradi ukoliko dobije jetru.

- Moja najveća nada je, čiju god jetru da dobijem, da učinim tu osobu ponosnom. Ohrabruju ljude da kontaktiramo sa porodicom donora nakon operacije i to je nešto što zaista nameravam da uradim.

Mnogi ga u Srbiji pamte jer je tokom 2003. godine igrao sa Njukaslom protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a tokom karijere je nastupao i za Ipsvič, Vest Hem, Kvins Park Rendžers i Midlsbro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)