ORLIĆI OTPUTOVALI NA EP: Verujemo u svoj kvalitet

S. R.

16. 06. 2022. u 22:28

U POHOD po još jedan istorijski uspeh. Omladinska reprezentacija Srbije pokušaće da ponovi podvig pulena Ljubinka Drulovića koji su 2013. u Litvaniji podigli pehar.

ОРЛИЋИ ОТПУТОВАЛИ НА ЕП: Верујемо у свој квалитет

FOTO: FSS

Igrači do 19 godina u ranim jutarnjim satima otputovali su za Beč, a zatim su autobusom stigli do Slovačke i mesta Vihnje, koje će biti baza "orlića".

Izabranici Aleksandra Jovića na Evropskom prvenstvu, (18. jun - 1. jul) igraće u grupi B sa Izraelom 19. juna (17.30), potom tri dana kasnije sledi Engleska (20.00), dok će poslednji megdan u grupnoj fazi podeliti sa Austrijom (20.00).

Šampionat Starog kontinenta ima još jedan važan značaj, prolazak u polufinale garantuje sigurno učešće na Svetskom prvenstvu sledeće godine u Indoneziji.

- Uradili smo već dosta lepih stvari, ali možemo da ostvarimo još mnogo. Na dobrom smo putu, imamo dovoljno motiva da napravimo nešto veliko. Moramo da ostanemo skromni i stabilni. Na taj način smo prišli i mečevima u Holandiji i uspeli da dođemo do prvog mesta - rekao je Jović za sajt FSS.

Poslednja faza kvalifikacija za Srbiju završila se tek pre desetak dana, a na mini-turniru odlazak na EP izboren je na osnovu manjeg broja žutih kartona od Ukrajine.

- Nismo imali mnogo vremena da se odmorimo od teških utakmica u Holandiji, jer nam sledi još veća avantura i izazov. Iskoristili smo prethodnih nekoliko dana da se dobro oporavimo na fizičkom i mentalnom planu, pripremimo za ovo što nas očekuje u Slovačkoj. Učinićemo sve da budemo maksimalno spremni za meč protiv Izraela - istakao je trener igrača do 19 godina.

Osim plavo-belih, "orliće", očekuju i utakmice protiv Engleske i Austrije, a selektor i igrači poručuju da će pružiti maksimum.

- Svakom rivalu poklanjamo pažnju, ali pre svega gledamo sebe i verujemo u sebe i kvalitet koji imamo - zaključio je Jović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)