BARSELONA PREDSTAVILA DRES: Novo ruho Katalonaca okupilo legende kluba (FOTO)

Novosti online

03. 06. 2022. u 15:22 >> 15:22

GIGANT španskog prvenstva će se isticati iz gomile klubova u La ligi svojim najnovijim dizajnom dresova, koje je kreirala kompanija "Najki".

БАРСЕЛОНА ПРЕДСТАВИЛА ДРЕС: Ново рухо Каталонаца окупило легенде клуба (ФОТО)

FOTO: EPA

Dve nedelje nakon što se sezona završila, Barselona je zvanično potvrdila svoj novi dres za predstojeću sezonu.

Komplet sadrži legendarne Blaugrana pruge, sa zakrivljenom tamnoplavom temom na vrhu i naravno imenom najnovijeg sponzora Barselone "Spotifaja".

Tradicionalno štrafte su ostale vertikalne, a jedini izuzetak bila je sezona 2015/2016, kada su odstupili od svog prepoznatljivog stila i izbacili garnituru sa horizontalnim prugama. 


Novo ruho Katalonaca odiše starinskim izgledom, a kako i ne bi...

U saopštenju se navodi da je novi dizajn dresa inspiran 1992. godinom. Te sezone Barselona je osvojila Ligu šampiona, a glavni grad Katalonije je bio domaćin Olimpijskih igara.

Ovaj događaj okupio je same legende tima i to iz možda i najčuvenije generacije ekipe sa "Kamp noua". Na zvaničnom predstavljanju nove garniture, između ostalih, našli su se i Žerar Pike, Karlos Pujol, kao i aktuelni trener tima Ćavi. Ovaj kultni trio zasigurno je izazvao nostaligčna osećanja pristalica Blaugrane.



Slavni klub će u narednoj sezoni na dresovima imati logo novog sponzora kompanije "Spotifaj". Ova kompanija i Barselona su u aprilu potpisali ugovor na 12 godina, koji je prema nekim procenama vredan oko 400 miliona evra.

Ugovorom, kojim će Barselona da reši brojne finansijske probleme, predviđeno je da stadion katalonskog kluba bude preimenovan u "Spotifaj Kamp nou".
 

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi