DUŠAN VLAHOVIĆ ZALUDEO APENINE: Tek gradi ime u Seriji A, a Italijani već napisali knjigu o njemu

Novosti online

19. 05. 2022. u 21:35

NAPISANO je literalno delo o Dušanu Vlahoviću, kao nova afirmacija toga da je srpsko dete, koje je relativno skoro lansirano u fudbalsku orbitu zaludelo Apenine. Knjigu će večeras predstaviti urednik "Tutosporta" Gvido Vačango, u društvu protogoniste o čijoj afirmaciji na "čizmi" ona i govori.

ДУШАН ВЛАХОВИЋ ЗАЛУДЕО АПЕНИНЕ: Тек гради име у Серији А, а Италијани већ написали књигу о њему

FOTO: AP

U pomenutom delu su objavljene priče i anegdote koje donose Ćezare Prandeli, Pantaleo Korvino, Alberto Marangone, i drugi fudbalski radnici i poznavaoci koji su utkali mali deo sebe u razvoj karijere koja bi mogla da obeleži godine fudbala u Kalču.

Isplivali su i neki citati, a posebno lep je dao bivši trener srpskog golgetera, Ćezare Prandeli

- Vlahović je bio kao dijamant prašnjav i umrljan od stajanja i zaborava. Bilo je dovoljno da ga prepoznam, očistim i malo izglancam da bi počeo da sjaji – izjavio je nekadašnji selektor Italije.

Prandeli je govorio i o nestvarnom profesionalizmu i radnoj etici kojom velika nada svetskog fudbala odiše. 

- Ostajali smo satima posle grupnih treninga na terenu da bi radili individualno na poboljšavanju njegovih kvaliteta i kako bi memorizovao i automatizovao određene pokrete i reakcije u datim sitaucijama. Na kraju bih ja uvek morao da kažem: "Dosta Dušane, idemo na tuširanje"- A on je insistirao da nastavimo, kao dečak: "Molim te šefe, još jednom da ponovimo akciju, još jedan centaršut, još jedan napad na prvu stativu, još jedan"- Na kraju sam morao da mu podviknem da završimo sa treningom, jer nije bilo normalno da treje pet sati- ispričao je iskusni strateg.

U knjizi je o srpskom vunderkindu govorio i Pantaleo Korvino, čovek koji se smatra ključnom figurom u transferu Vlahovića iz Humske na "Artemio Franki". 

- Kritika u to vreme nije nedostajalo. Pričalo se kako smo platili preveliko obeštećenje za dečaka koji nije mogao odmah ni da se registruje. Takođe, angažman Vlahovića onemogućio je eventualni dolazak drugih igrača, koji nisu iz država Evropske unije. Andrea Dela Vale mi je ipak verovao. Znao sam da ulažem dobro i da ne smem da odugovlačim, Dušan je bio na meti privlačnih klubova, sa mnogo većim mogućnostima- otkrio je bivši funkcioner Fiorentine.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)