"LAŽI NAM DAJU DODATNU MOTIVACIJU": Stanojević o sukobu sa Nathom, trci za titulu, nedosuđenom penalu...

Novosti online

30. 04. 2022. u 16:14

TRENER Partizana Aleksandar Stanojević opet je imao zanimljivo obraćanje na konferenciji za medije pred duel četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije protiv Napretka u Kruševcu.

ЛАЖИ НАМ ДАЈУ ДОДАТНУ МОТИВАЦИЈУ: Станојевић о сукобу са Натхом, трци за титулу, недосуђеном пеналу...

FOTO: FK Partizan/ Sandić foto

Strateg crno-belih je najpre morao da demantuje glasine da postoji sukob između njega i jednog od najboljih igrača, Bibarsa Natha.

- Svaki ozbiljni medij koji se bavi Partizanom vidi da su to smešne priče. Takve priče plasiraju tabloidi koji se bave nama kroz nefudbalske stvari. Ovde je svakodnevno 50 ljudi i da se nešto desi, to ne bi moglo da se sakrije. Igrači se trude, žele, a sve te laži nam daju dodatnu motivaciju, dodatnu energiju - rekao je Stanojević.

Potom se osvrnuo i na reči Izraelca koji je naglasio da je trener najzaslužniji što je Partizan u ravnopravnoj trci za oba domaća trofeja.

- Hvala mu, ali meni je najveći kompliment bio kada je Natho otrčao do Jojića, podržao ga, pa onda kada nas je Rikardo sve okupio, napravio "buket", pokazao koliko je svima nama važno da pobedimo svaku utakmicu. Ta dva trenutka su najlepša koja su se desila u poslednje vreme.

Bibars Natho/FOTO: M. Vukadinović

Prisetio se i poslednjem meča sa Kruševljanima koji je završen 0:0 i kada crno-belima nije dosuđen penal nad Nemanjom Jovićem. Takođe, analizirao je rivala koji sada sa klupe predvodi bivši trener kluba iz Humske Zoran Milinković.

- Napredak dosta agresivnije igra, disciplinovaniji su. Plej-of je mnogo teže takmičenje, jače su ekipe, jače su utakmice. Što se tiče sistema, igrali su slično kao i kod prošlog trenera, tako da mislim da neće nešto previše menjati. Nedosuđen penal je nešto što je obeležilo utakmicu. Nismo loše počeli, protivnik nas nije ugrožavao, igrali smo sve vreme na njihovoj polovini, bili dosta bolji, mislim da se protivnik opredelio za defanzivnu taktiku bez obzira na to što su imali dosta dobre ofanzivne igrače. Mislim da će biti drugačije u Kruševcu, da će biti otresitiji, agresivniji...

"Bila nam je potrebna promena i ispalo je dobro"

Govorio je i o situaciji sa poslednjeg meča protiv TSC-a, kada je tokom prvog poluvremena zamenio Miloša Jojića koji je sa tribina dobijao zvižduke.

- Radim ono što osećam u datom trenutku da je potrebno ekipi. Tada sam odlučio tako, bila nam je potrebna promena i ispalo je dobro. Svako ima pravo da navija za svoj klub ili protiv njega ili protiv svog igrača. Nama ostaje da se borimo, da dajemo maksimum.

Pre nego što Partizan odigra meč u Kruševcu, Crvena zvezda će završiti duel u Novom Sadu (nedelja, 17). U Humskoj se nadaju kiksu večitog rivala.

- Prirodno je nadati se. Pratim sve utakmice, pogotovo našeg najvećeg rivala. Mi se nadamo i dalje - rekao je Stanojević.

Utakmica Partizan - Napredak igra se u nedelju od 19.05. Crno-beli u ovaj meč ulaze kao drugoplasirani sa 86 bodova, dva manje od Zvezde.

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOŠ JE NAŠ: Vojvodina završila veliki posao!