VEČITI DERBI KOD MUFTIJE: Ramazan spojio fudbalere Zvezde i Partizana (FOTO)

Novosti online

29. 04. 2022. u 15:28

FUDBALER Partizana i trojica iz Crvene zvezde pozvani su na iftar tokom meseca Ramazana

ВЕЧИТИ ДЕРБИ КОД МУФТИЈЕ: Рамазан спојио фудбалере Звезде и Партизана (ФОТО)

FOTO: Printskrin/Tviter/Mjusufspahić

Muftija beogradske Islamske zajednice Srbije, glavni vojni imam Vojske Srbije i izvršni direktor Halal agencije Srbije Mustafa Jusufspahić uradio je ono što retko ko može - za zajedničkim stolom je okupio fudbalere Crvene zvezde i Partizana.

Mustafa efendi Jusufspahić ugostio je u Beogradu u Bajrakli džamiji El Fardu Bena, Sakua Sanoga i Aksela Bakajoka iz Crvene zvezde, te Bibarsa Natha iz Partizana. Četvorica fudbalera pozvani su na iftar tokom meseca Ramazana, kada muslimani obeduju nakon celodnevnog posta.

FOTO: Printskrin/Tviter/Mjusufspahić

Beogradski muftija pohvalio se preko društvenih mreža fotografijama na kojima se vidi kako je sa svojim prijateljima ugostio fudbalere "večitih rivala" na večeri.

Muftija Mustafa Jusufspahić trenirao je u mladosti fudbal u Partizanu i veliki je navijač tog kluba, kao i njegov brat Muhamed Jusufspahić, predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije i ambasador Republike Srbije u Saudijskoj Arabiji.

Jednom prilikom Mustafa Jusufspahić otkrio je da je bio na probi u Crvenoj zvezdi.

- Veliki sam navijač Partizana i trenirao sam fudbal u tom klubu, a svojevremeno sam bio na probi i u Crvenoj zvezdi. U to vreme, Vladimir Cvetković je bio sekretar, Dragan Džajić direktor, a Velibor Vasović trener. Imao sam tada 17-18 godina, već sam se preselio u Sarajevo, gde sam upisao Medresu, i dobio sam poziv da dođem na Marakanu. Mislio sam da ću igrati s vršnjacima, ali sam se prešao. Došao sam na trening i tamo su me sačekali Dragan Stojković, Vladan Lukić, Refik Šabanadžović… Najbolji igrači Jugoslavije - prisetio se Jusufspahić i dodao:

- Probna utakmica je bila zakazana u Zrenjaninu, ali kako sam bio registrovan za Sarajevo, nisam smeo da igram pod svojim imenom, već sam nastupao kao Janković. Na tribinama je bio i očev prijatelj iz tog grada koji je držao poslastičarnicu i koji je, kad me je video, počeo da viče: „Mustafa, Mustafa“. Na poluvremenu mi je legendarni Bora Kostić, koji je vodio meč, rekao: „Dobar si, ali vidim da te ovde dobro poznaju“, i zamenio me. Često u šali kažem: „I meni su vikali "Mustafa" s tribina, ali se nikada nisam ljutio. Tek kasnije su to počeli da viču Vladimiru Stojkoviću.

Ramazan predstavlja najvažniji i najsvetiji mesec islamske vere, a počeo je 2. aprila i traje 30 dana, odnosno do 2. maja. To je mesec posta tokom kojeg se vernici islamske veroispovesti uzdržavaju od hrane, pića, seksualnih odnosa, kao i loših misli i dela, i to od jutra (sufura) do večeri (iftara) kako bi se postigla veća svest o Bogu. Prema islamskoj veri, Ramazan je mesec u kojem su poslaniku Muhamedu objavljeni prvi ajeti Kurana pre više od 1.400 godina i osim posta, predstavlja mesec molitve, milosti i praštanja.

BONUS VIDEO: Stanojević pobesneo zbog nedosuđenog penala

 

(KURIR SPORT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!