NE DAMO NA SEBE: Partizan gost Čukaričkog, Stanojević se pita kako je moguće da VAR odjednom ne radi kako treba

Nedeljko Iljukić

10. 04. 2022. u 11:30

KO na brdu ak' imalo stoji, više vidi no onaj pod brdom. Ovo je Njegoš, a domaća fudbalska Superliga odavno je inspiracija za citate iz raznih kapitalnih, ali i onih trivijalnih dela. U cirkusu koji pokušava da kreira deo fudbalske javnosti u nas, polemike oko VAR tehnologije samo su deo "tabloidizacije" i domaće fudbalske elite.

НЕ ДАМО НА СЕБЕ: Партизан гост Чукаричког, Станојевић се пита како је могуће да ВАР одједном не ради како треба

FOTO: M. Vukadinović

Mečevima 30. kola završava se prvi deo Superlige i već sledećeg vikenda počinje plej-of. Fudbaleri Partizana su, hteli - ne hteli, deo opisanog dekora, a večeras u 19.05 (kako to originalno zvuči) na Banovom brdu igraju mali gradski derbi protiv Čukaričkog. Da li će im pogled sa brda biti lepši, zavisiće i od toga šta će Nenad Lalatović sa svojim kragujevačkim Radničkim da uradi nešto ranije, na nešto nižem, Topčiderskom brdu, u svojoj nekadašnjoj kući, protiv Zvezde.


- Nisam imao priliku da se čujem sa trenerom Čukaričkog Saletom Ilićem pred ovu utakmicu. Ona nam je izuzetno važna, jer je poslednja pred plej-of na čijem startu nas odmah čeka večiti derbi. Cilj su tri boda na Banovom brdu - jasan je Aleksandar Stanojević, trener crno-belih.

Označen je Stanojević poslednjih dana kao "faktor nestabilnosti" zbog svojih sve češćih i sve glasnijih nastupa pored aut-linije.

- Neki kažu da su to povećane tenzije. Ne, to nije tenzija. To je nešto kada ne date na sebe. Skoro dve godine ne reagujem na mnoge stvari, ali mi je nejasno kako je moguće da VAR u Superligi do decembra radi besprekorno, a odjednom ne radi kako treba. To su stvari koje utiču na okruženje, ali ja ne dam na sebe. Mi ne damo na Partizan - dodaje Stanojević u svom stilu.

VAR soba u Pazovi / Foto FSS

VAR, sudije koje sede u nekoj od soba u Staroj Pazovi, ili sudije koje dele pravdu na terenu, opet su postale predmet povećanog "nadzora" dela javnosti. Nema sumnje da će danas pod posebnom lupom navijača biti i glavni sudija ove utakmice, Novak Simović iz Lovćenca, i njegov rođeni brat Miloš koji će biti sa zaustavicom u ruci kod istočne tribine stadiona Čukaričkog.

Ipak, nešto je do trenutne forme Partizana i taktike koju će "nacrtati" Stanojević. Ako upišu tri boda, crno-beli će, u slučaju Zvezdine pobede protiv Radničkog, izjednačeni sledećeg vikenda na večiti derbi. Pa, neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može, što bi opet rekao Njegoš.

BONUS VIDEO: Rikardo Gomeš nakon meča Partizan - Loznica

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati