SUDAR ENGLESKIH TITANA: Pada odluka o tituli? Siti - Liverpul u velikom derbiju Premijer lige

DžEJMI Karager ga je nazvao najvećim rivalstvom u istoriji Premijer lige. Navijači i neutralni ljubitelji fudbala, sa tom konstatacijom legendarnog Engleza se neće složiti, ali Karagerova potreba za senzacionalizmom i pažnjom, svakako neće umanjiti nestrpljenje i iščekivanje da kazaljka na satu u nedelju pokaže na 17.30 kada će sudija Entoni Tejlor na stadionu "Etihad" dunuti u pištaljku i označiti početak derbija između Mančester sitija i Liverpula.

СУДАР ЕНГЛЕСКИХ ТИТАНА: Пада одлука о титули? Сити - Ливерпул у великом дербију Премијер лиге

FOTO: Tanjug/AP

Ulog na megdanu ostrvskih giganata, možda je i titula, mada do kraja oba tima imaju još sedam duela ne računajući ovaj predstojeći. Siti prvog pratioca na tabeli dočekuje sa prednošću od jednog boda, a Liverpul je u strašnoj seriji od deset uzastopnih pobeda u Premijer ligi. Dakle, svi predznaci spektakla su tu.

Među faktore spektakla se ubrajaju i dva čoveka koja će stajati kraj terena i mahnito davati instrukcije - Pep Gvardiola i Jirgen Klop, treneri koji su postali sinonim za ovo rivalstvo. Od dolaska Španca na Ostrvo 2016, "građani" i "redsi" su odigrali 11 premijerligaških duela i poravnati ulaze u ovaj današnji, pošto i jedni i drugi imaju po četiri pobede uz tri remija.

- Hajde da pogledamo sve moguće ishode: ako pobedimo, otići ćemo na dva boda prednosti. Ako izgubimo, bićemo na minus četiri. Sa nerešenim rezultatom ostaje sve kako jeste. I kako onda neko može da misli da će u nedelju sve da se reši? Jeste veoma važna utakmica, ali bila bi velika i da imamo 15 bodova manje - u svom stilu je Klop spuštao loptu.

Jirgen Klop i Pep Gvardiola / FOTO: Tanjug/AP

Slično je nastupio i Pep na konferenciji za medije:


- Velika tri boda su u igri, ali do kraja ima još sedam utakmica, kao i Liga šampiona, FA kup. Nemam briga, spavam kao beba, jedva čekam da meč počne. Jedini problem je što nam je Premijer liga zakazala meč u vreme kada Tajger Vuds nastupa.

SALAH NAJVREDNIJI

NOVAC možda ne igra fudbal, ali na ovom meču će ga biti na pretek. Zajednička vrednost dva tima je 1,859 milijardi evra (Siti 959,3 miliona, Liverpul 900,5).

Mohamed Salah / FOTO: Tanjug / AP

Kada su u pitanju najskuplji pojedinci, tu kolo vodi as "redsa" Mohamed Salah (100 miliona), dok je iza njega tandem "građana" u sastavu Kevin De Brujne i Fil Foden (90).

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)