"PRIČAO SAM SA LUKOM JOVIĆEM..." Saigrač iz Ajntrahta otkriva zašto Real ne daje Srbinu da igra

Novosti online

07. 04. 2022. u 15:56

LUKA Jović nikako da dobije pravu šansu u Real Madridu, a sda je sve izvesnije i zašto.

ПРИЧАО САМ СА ЛУКОМ ЈОВИЋЕМ... Саиграч из Ајнтрахта открива зашто Реал не даје Србину да игра

Foto: Instagram

Naravno, nema neke velike misterije u činjenici da i sadašnji trener (Karlo Anćeloti), i prethodni (Zinedin Zidan) koriste formacije samo s jednim napadačem, a da je Karim Benzema neprikosnoven u špicu. Uostalom, šta je minule večeri uradio aktuelnom prvaku Evrope, Čelsiju, čak i da je u pitanju anonimni igrač, ne bi ga uskoro neko "izbacio" iz prvog tima Reala.

Ali, Jović nije mnogo igrao ni kada je nedavno francuski as drugi put u kratkom vremenskom razdoblju bio pošteđen takmičarskih nastupa, zbog opravka od povrede.

I, tu u priču ulazi David Abraham, Argentinac koji je sa srpskim reprezentativcem igrao u Ajntrahtu, a kog je "Marka" kontaktirala zbog meča između pomenutog nemačkog kluba i Barselone, u Ligi Evrope.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Jedna od tema koja je "obrađena" u tom razgovoru bila je upravo - šta se dešava sa Lukom Jovićem.

I, tom prilikom, 35-godišnji štoper koji je prošle godine posle šest sezona u ekipi iz Frankfurta prešao u Hurakan de Šabas, otkrio je da je Jović veoma povučen, a da u Realu ne haju mnogo za takve.

Potpuno drugačija priča bila je u bundesligaškom klubu u kome je igrao srpski golgeter...

- U Ajntrahtu smo u napadu igrali sa trojicom, a taj trio je predvodio upravo Jović. Ti momci su razvaljivali svaku odbranu koja bi stala pred njih. Pričao sam sa Jovićem, došao da ga gledam protiv Barselone nedavno, ali nije dobio šansu. Stvari se ne odvijaju kako je priželjkivao, a kada su one takve, onda život postaje teži, naročito ako ste u sredini čiji jezik ne poznajete najbolje...

Abraham je potom dodao i sledeće:

- Teško je utvrditi zašto Jović nije uspeo u Real Madridu. On je veoma povučen čovek, a u Nemačkoj smo (kao ekipa) veoma pričali međusobno. Trudili smo se da niko ne ostane zapostavljen, sam. U Frankfurtu imate vremena da nekog sačekate da dostigne formu, ali u Realu je drugačije, tu se od vas očekuje da čim stignete, odmah zablistate, istakao je bivši saigrač našeg reprezentativca.

Podsetimo, Jović, koji se opravljao od povrede skočnog zgloba, nije ni bio na spisku putnika za London, za meč četvrtfinala Lige šampiona sa Čelsijem, a nema ni naznaka da će u skorije vreme igrati za Real, imajući u vidu šta sve Benzema radi.

Šta sada čeka Luku Jovića, možda više i nije veliko pitanje, imajući u vidu nedavne objave vodećih španskih medija da je srpski golgeter angažovao svoje zastupnike da već počnu da mu traže novi klub.

A učinio je to ne bi li svetu pokazao šta sve ume kao napadač, a što ga je, usled bravura u Ajntrahtu, i dovelo svojevremeno u Real. 

Samo, kada ne postoji podrška kolektiva, onda i majstori s loptom, što Luka svakako jeste, povučeni u društvu, a sputani povredama, ostanu... skrajnuti. Zato se i došlo dokle se došlo u Jovićevoj karijeri, ali - za nju još nije kasno. Naprotiv.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri