PARTIZAN UMAKAO ZVEZDI: Defanzivac oduševio "grobare" (VIDEO)

Č. V.

02. 04. 2022. u 13:14

PARTIZAN ja dobro odradio posao posle reprezentativne pauze. Crno-beli su na svom terenu u 29. kolu Superlige Srbije pobedili TSC sa 2:0, a junak je bio Slobodan Urošević.

ПАРТИЗАН УМАКАО ЗВЕЗДИ: Дефанзивац одушевио гробаре (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Nije posao levog beka kluba iz Humske da postiže golova, ali je u odsustvu Rikarda Gomeša on preuzeo tu ulogu i strušio tim iz Bačke Topole, te svoj tim ponovo odveo na plus tri u odnosu na Zvezdu.

Izabranici Žarka Lazetića nisu došli u Beograd da se brane, imali su nekoliko solidnih prilika iz kojih su mogli da ugroze Aleksandra Popovića, čija mreža je na kraju ostala netaknuta.

Partizan je do pobede stigao zahvaljujući prekidima. Prvi gol Uroševića bio je zaista sjajan. Crno-beli su iznudili slobodan udarac sa 16 metara, Natho je petom odložio loptu do Uroševića koji je oštrim udarcem po zemlji pogodio mrežu Nenada Filipovića.

FOTO: FK Partizan

Do odlaska na odmor još jednom se zatresla mreža gostiju, a strelac je ponovo bio isti. Natho je iskosa sa desne strane izveo slobodan udarac, Urošević je glavom pogodio dalji ugao gola TSC-a.

Početak drugog dela doneo je veliko nevreme. Olujni vetar je čak pomerio klupu na stadionu u Humskoj i to je možda bio i najinteresantniji detalj drugog poluvremena.

Bilo je i nekoliko prilika, posebno za domaće, ali do promene rezultata nije došlo, pa je Partizan upisao 26. prvenstvenu pobedu.

Crno-beli su sada ponovo umakli Zvezdi, imaju 78 bodova, tri više, ali i utkamicu više od večitog rivala. TSC zauzima peto mesto na tabeli sa 38 bodova.

Partizan - TSC 2:0 (2:0)

Stadion: FK Partizan. Gledalaca: oko 3.000. Sudija: Marko Ivković (Lajkovac). Strelac: Urošević u 11. i 38. minutu.

Partizan (4-2-3-1): Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Terzić (od 55. Marković), Natho (od 55. Jojić), Menig (od 77. Jović) – Holender (od 55. Milovanović).

TSC (4-2-3-1): Filipović – Stojković, Antonić (od 66. Dukure), Čalušić, Petrović (od 64. Mirčevski) – Tomanović, Banjac – Stanojev, Đakovac, Ratkov (od 64. Krsmanović) – Vukić.

Drugo poluvreme: Partizan - TSC 2:0

90+3' - Kraj utakmice!

86' - Veliku priliku je propustio Lazar Marković. Dobru kontru su izveli domaći igrači, krilni napadač crno-belih je umakao Tomanoviću, ali završnica nije bila dobra.

75' - Uzbuđenja na obe strane u jednom minutu. Najpre je posle velike greške Đakovca lopta stigla do Milovanovića, on je iz neposredne blizine šutirao pravo u Filipovića. Na drugoj strani TSC je krenuo u konteru, ali je Banjac loše primio loptu i propala je prilika da gosti smanje rezultat.

66' - Štoper TSC-a Goran Antonić je zbog povrede morao da izađe iz igre, a njega je zamenio Bubakar Dukure.

64' - Prve promene pravi i Žarko Lazetić. Ratkova je zamenio Krsmanović, dok je Marko Mirčevski na teren ušao umesto Nemanje Petrovića.

63' - Nema mnogo uzbuđenja u drugom poluvremenu. Mnogo sadržajniji bio je prvi deo susreta.

55' - Trostruku izmenu pravi Aleksandar Stanojević. Utakmica je završena za Natha, Terzića i Holendera, a priliku su dobili Jojić, Marković i Milovanović.

54' - Oštar start Nemanje Petrovića nad Lutovcem koji je prvi stigao do lopte. Sudija Ivković se nije mnogo dvoumio i opravdano je pokazao žuti karton levom beku TSC-a.

50' - U Beogradu trenutno pada jaka kiša i duva vetar. Sve to akterima otežava da igraju. Najbolji pokazatelj je da je olujni vetar odneo klupu na stadionu Partizana.

49' - TSC je krenuo nešto agresivnije ka golu rivala na početku drugog poluvremena, ali za sada nema prevelikih uzbuđenja.

46' - Počelo je drugo poluvreme na stadionu u Humskoj.

Prvo poluvreme: Partizan - TSC 2:0

45' - Kraj prvog poluvremena!

38' - Novi gol za crno-bele i opet Urošević. Natho je izveo slobodan udarac sa desne strane, levi bek je sjajno šutirao glavom i pogodio dalji ugao gola koji čuva Filipović. Ovo je prvi put da je Urošević postigao dva gola u karijeri na jednoj utakmici i ovo mu je peti pogodak u Superligi.

32' - Dobar napad Partizana. Menig se odlično oslobodio rivala, poslao je oštru loptu pred gol rivala, no pokušaj Terzića je izblokiran pa promene rezultata nije bilo.

20' - Zamalo 1:1. U velikoj prilici našao se Ratkov. Uspeo je mladi fudbaler tima iz Bačke Topole da umakne Lutovcu i izađe jedan na jedan sa Popovićem, no pogotka nije bilo jer je čuvar mreže domaćeg tima odlično intervenisao.

FOTO: FK Partizan

18' - Novi opasan napad TSC-a. Stanojev je po zemlji poslao loptu ka Banjcu koji je napravio sjajan "lažnjak" šutirao levom nogom, ali opet udarac blokira Saničanin.

13' - Mogao je tim Aleksandra Stanojević odmah da poveća prednost. Menig je poslao loptu u šesnaesterac rivala, odlično ju je propustio Terzić, na nju natrčao Natho, ipak udarac mu je izblokiran.

11'  - Poveli su crno-beli. Majstorski gol postigao je levi bek Partizana Slobodan Urošević. Domaći su iznudili prekršaj na ivici kaznenog prostora. Natho je petom malo pomerio loptu, a Urošević raspalio po njoj i oštrim udarcem po zemlji zatresao mrežu rivala.

9' - Morali su mnogo bolje crno-beli. Terzić je imao usamljenog Holendera u kaznenom prostoru rivala, dao mu je veoma loš pas i propala je prilika da se možda i dođe do prednosti.

7' - Partizan je zapretio golmanu Filipoviću. Kvinsi Menig je ukrao loptu polovini rivala, povukao je nekoliko metara, no njegov udarac je bez većih problema zaustavio golman gostiju.

5' - Početak meča pripada izabranicima Žarka Lazetića koji su nešto bolje otvorili susret. Deluje da nisu došli u Beograd da se brane.

3' - Prvi opasan napad i to za goste. Lopta se odbila do Aranđela Stojkovića koji je šutirao sa nekih 16 metara, ali je Siniša Saničanin uspeo da izblokira taj pokušaj.

2' - Počela je utakmica na stadionu u Humskoj.

Uoči meča:

Crno-beli su vredno trenirali i protiv TSC-a žele da dođu do novog trijumfa i na taj način nastave borbu za prvo mesto na tabeli sa Crvenom zvezdom, pred plej-of.

Aleksandar Stanojević na ovoj utakmici ne može da računa na najboljeg strelca Rikarda Gomeša koji odrađuje suspenziju. Iako su svi očekivali da mestu u napadu zauzme Marko Milovanović, strateg kluba iz Humske je napravio iznenađenje i na tu poziciju uvrstio Filipa Holendera.

Treba reći da će poziciju desnog beka ponovo pokrivati Aleksandar Lutovac. A do rokade je došlo i među stativama, pa će ponovo gol Partizana čuvati Aleksandar Popović.

U prvoj utakmici ovih rivala crno-beli su slavili sa 3:1. TSC je tada poveo, ali Partizan je već do poluvremena uspeo da postigne tri gola.

Ovu utakmicu možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

Sastavi:

Partizan (4-2-3-1): Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Terzić, Natho, Menig – Holender.

TSC (4-2-3-1): Filipović – Stojković, Antonić, Čalušić, Petrović – Tomanović, Banjac – Stanojev, Đakovac, Ratkov – Vukić.

 

BONUS VIDEO: Neobični stadion na kome će se igrati finale Mundijala

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori