ABRAMOVIČ JE ZBOG OVOGA POD SANKCIJAMA: Procureli dokumenti koji otkrivaju zašto je Evropska unija kaznila vlasnika Čelsija (FOTO)

Novosti online

15. 03. 2022. u 19:43

POSLE odluke britanskih vlasti, stigla je i potvrda iz Evropske Unije o uvođenju sankcija Romanu Abramoviču.

АБРАМОВИЧ ЈЕ ЗБОГ ОВОГА ПОД САНКЦИЈАМА: Процурели документи који откривају зашто је Европска унија казнила власника Челсија (ФОТО)

EPA

Direktno iz Brisela je "procureo" dokument u kom se mogu videti razlozi uvođenja sankcija, gde je Abramovič predstavljen kao ruski oligarh, blizak Vladimiru Putinu, vlasnik akcija Evraza i bivši guverner Kamčatke, piše Blic.

FOTO: EPA

Nakon što su Romanu Abramoviču vlasti Velike Britanije uvele sankcije i zamrznule mu imovinu i zabranile poslovanje sa pojedincima i kompanijama na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva, usledili su ogromni problemi za popularne “plavce” čiji je ruskim oligarh dugogodišnji vlasnik.

Primera radi, fudbaleri Čelsija ne mogu da odlete do Midlzbroa nazad na četvrtfinale FA kupa u subotu, već će umesto toga morati da autobusom krenu u povratno putovanje od 10 sati i 860 kilometara od svog trening centra u Kobamu do stadiona “Riversajd”. 

EPA

Čelsi sada mora da radi pod strogom kontrolom vlade, kako bi se osiguralo da Abramovič neće profitirati.

Evo i šta stoji u saopštenju Evropske unije u vezi sa Romanom Abramovičem:

- Roman Abramovič je ruski oligarh koji je dugo imao bliske veze sa Vladimirom Putinom. On je imao privilegiju da ima pristup predsedniku i održavao je vrlo dobre odnose sa njim. Te koncencije sa ruskim liderom su mu pomogle da dođe do ogromnog bogatstva. Najveći je akcionar Evraza, kompanije koja je jedan od najvećih poreskih obveznika Rusije. On je zbog svega toga imao benefite od donosilaca odluka u Rusiji koji su odgovorni za aneksiju Krima, destabilizaciju Ukrajine. On je jedan od vodećih ruskih biznismena koji u sektoru ekonomije predstavljaju ogroman priliv kapitala Vladi Ruske Federacije, koja je odgovorna za aneksiju Krima i destabilizaciju Ukrajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)