CRVENO-BELI TRLJAJU RUKE: UEFA odlučila ko sudi revanš Crvena zvezda - Glazgov Rendžers

Novosti online

15. 03. 2022. u 14:04

POZNATO je ko će deliti pravdu na revanš utakmici osmine finala Lige Evrope u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Rendžers iz Glazgova.

ЦРВЕНО-БЕЛИ ТРЉАЈУ РУКЕ: УЕФА одлучила ко суди реванш Црвена звезда - Глазгов Ренџерс

FOTO: FK Crvena zvezda

U pitanju je rumunski sudija Ištvan Kovač.


On je jednom tokom svoje karijere delio pravdu beogradskim crveno-belima, i to takođe u revanš meču - bilo je to u jesen 2013, kada je posle 2:0 na "Marakani" protiv IBV-a, klub s Marakane na Islandu odigrao 0:0 i prošao u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.


Jednom je sudio i Rendžersu, i to u utakmici grupne faze Lige Evrope, 2018, kada je tim iz Glazgova odigrao 2:2 na gostovanju Viljarealu.

Dakle, moglo bi se reći da po tim parametrima, "istorija kaže" da Zvezdi Kovač više prija nego Škotima, ali...

FOTO: Nebojša Paraušić

Kada je delio pravdu srpskim reprezentativnim selekcijama, ovdašnji ljubitelji fudbala nisu imali mnogo razloga za zadovoljstvo.

Najpre je na centru bio 2014. u polufinalu omladinskog prvenstva Evrope, kada su "orlići" odigrali 0:0 sa Portugalcima, pa posle promašenih penala Gaćinovića i Milinkovića Savića, izgubili jedanaestercima sa 4:3.

Potom je Kovač bio sudija i u debklu naše mlade reprezentacije na Evropskom prvenstvu, 6:1 od Nemačke 2019. godine. Od aktera te utakmice, u četvrtak bi mogao da zaigra Gajić, koji je tada bio desni bek "orlića", a sada Zvezde.

Malo više ima razumevanja za domaćine


Inače, Ištvan Kovač je malo "milosrdniji" prema domaćinima međunarodnih mečeva na kojima sudi, nego prema gostima.

Do sada je više puta isključio gostujuće fudbalere (11 "prema" 9), više njih je i opominjao žutim kartonima (144:156) a "svirao" je više penala za domaćine (12 - 11).

Podsetimo, Zvezda je u nedelju gubila, ali je uspela da savlada ekipu Metalca, usled čega se po bodovima izjednačila na vrhu tabele Superlige Srbije sa dosad vodećim Partizanom, a sa Rendžersom igra u četvrtak, 17. marta, od 18.45 na svom stadionu.

Prvi meč osmine finala Lige Evrope škotski klub je rešio u svoju korist sa 3:0 na "Ajbroksu", gde su crveno-belima zbog ofsajda poništavani golovi, jednom se uzdrmala i prečka domaćih, a crveno-beli nisu iskoristili ni jedanaesterac. Sve to je razlog što ovih dana navijači Zvezde veriju u podvig, o čemu svedoči i pomama za kartama za revanš utakmicu sa Rendžersom.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)