ISTORIJA FUDBALA JE ISPISANA! Kristijano Ronaldo će ovo pamtiti dok je živ! (VIDEO)

D. N.

12. 03. 2022. u 20:28

KRISTIJANO Ronaldo je, ko zna koji put, pokazao koliki je majstor fudbala, a svojim fenomenalnim subotnjim nastupom u engleskoj Premijer ligi ušao je u istoriju fudbala: postao je najbolji strelac "najvažnije sporedne stvari na svetu" svih vremena kada se radi o golovima na zvaničnim utakmicama.

ИСТОРИЈА ФУДБАЛА ЈЕ ИСПИСАНА! Кристијано Роналдо ће ово памтити док је жив! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug / AP

U veoma važnom meču, u okviru prvenstvene borbe za poziciju koja vodi u naredno izdanje Lige šampiona, portugalski as je maltene sam presudio Totenhemu: u pobedi Mančester junajteda od 3:2 dao je sva tri gola za domaćine na "Old Trafordu", čime je 49. put u klupskoj karijeri došao do het-trika, ali i nečeg još važnijeg:

Drugim od tri pogotka nadmašio je 805 golova kojima je dosadašnji svetski rekorder, Jozef Bikan (rođen 1913, preminuo 2001), bio najbolji golgeter svih vremena kada se radi o pogocima na zvaničnim mečevima. Na kraju je, kada je treći put zatresao mrežu, Kristijano dogurao do 807 golova u bogatoj karijeri.

No, krenimo redom.

Igrao se 12. minut kada je Ronaldo iskoristio asistenciju Freda da, fantastičnim udarcem, prvi put na ovom meču dovede Junajted u vođstvo, ali je u 35. Hari Kejn izjednačio iz penala.


Ipak, Kristijano se "nije mirio" s takvim rezultatom, pa je dodavanje Sanča sa levog krila, dok su se gosti bunili tražeći ofsajd, u 38. minutu "pretvorio" u 2:1.


A kada je Portugalčev saigrač Hari Megvajer u 72. minutu postigao autogol, Ronaldo je rešio da uzme stvari u svoje ruke.


U 81. minutu je posle kornera Teljesa maestralno reagovao i glavom doneo ceo plen Mančester junajtedu.


Ovim trijumfom Junajted je ostao u trci za četvrtom pozicijom, poslednjom koja vodi u Ligu šampiona: nalazi se baš na tom mestu, sa 50 bodova, dva više od Arsenala koji je odigrao čak četiri utakmice manje.

Ipak, iako su "tobdžije" u boljoj situaciji, jer imaju četiri prilike da prestignu ekipu s "teatra snova", pobeda nad sedmoplasiranim Totenhemom, koji je ostao na 45 bodova, mogla bi da bude od velikog značaja za tim Ralfa Rangika, pre svega na psihološkom planu.

 

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije