UKRAJINCI NAPRAVILI PROBLEM: FIFA i UEFA ne znaju šta da rade

Tanjug

04. 03. 2022. u 08:46

FUDBALSKI savez Ukrajine podneo je zvaničan zahtev FIFA za odlaganje utakmice Ukrajine i Škotske u okviru polufinala baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, a sve nakon rata sa Rusijom u toj zemlji.

УКРАЈИНЦИ НАПРАВИЛИ ПРОБЛЕМ: ФИФА и УЕФА не знају шта да раде

FOTO: AP/Tanjug

Ovaj zahtev mogao bi da napravi haos u kalendaru FIFA i UEFA, pošto bi krajem meseca trebalo da budu poznati učesnici Mundijala.

Podsećanja radi, Ukrajina, koja se kvalifikovala za A kvalifikacioni turnir završivši na drugom mestu u svojoj grupi, iza Francuske, trebalo bi da krajem meseca igra protiv Škotske u polufinalnom okršaju u Glazgovu.

Potencijalno bi Ukrajinci potom igrali i finale protiv Velsa ili Austrije, ukoliko bi slavili, ali pošto su veliki delovi Ukrajine u intenzivnom ratu sa ruskim snagama, mnogi reprezentativci su i dalje u toj zemlji. FIFA je potvrdila zahtev FS Ukrajine o odlaganju meča, navodeći da su u stalnom kontaktu sa UEFA i da traže prigodno rešenje.

Niko ne sme da napusti Ukrajinu

"ESPN" navodi da FIFA i UEFA pokušavaju da pomognu ukrajinskim fudbalerima koji žele da napuste zemlju. Čak 15 od 23 reprezentativca iz poslednje utakmice te reprezentacije nastupaju za ukrajinske klubove i većina ih je i dalje u ratom zahvaćenoj zemlji.

Zbog toga Ukrajinci žele da se meč odloži. U toj zemlji postoji mandat da svi muškarci između 18 i 60 godina ne smeju da napuštaju zemlji i izvori navode da pomenuti fudbaleri ne nameravaju da to prekrše.

Žreb za Svetsko prvenstvo je 1. aprila, a ukoliko se FIFA i UEFA odluče na odlaganje, jedini objektivno realni termini mogli bi da budu početkom juna, kada će se igrati i interkontinentalni baraž mečevi za poslednja dva učesnika Svetskog prvenstva.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića