USTAŠKI PIR! Hrvati (opet) zgrozili svet usred sukoba Rusije i Ukrajine (VIDEO)

Novosti online

02. 03. 2022. u 19:43

HRVATSKA je opet u centru pažnje sportske javnosti i to zbog ustaškog pira tamošnjih fudbalskih navijača, koji su rešili da se "umešaju" u aktuelni sukob Rusije i Ukrajine.

УСТАШКИ ПИР! Хрвати (опет) згрозили свет усред сукоба Русије и Украјине (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što su navijači Dinama iz Zagreba, uoči revanš utakmice sa Seviljom za plasman u osminu finala Lige Evrope, uzvikivali 'Slava, slava Ukrajini', sada se skandal dogodio i na splitskom "Poljudu".

Tamo je ove srede odigrana uakmica Kupa Hrvatske između domaćeg Hajduka i Gorice, a navijači, Torcida Split, najpre su transparentom izrazili podršku ukrajinskom narodu, a onda zagrmeli:

"U boj, u boj, za narod svoj".

Kako piše "Slobodna Dalmacija", to se "orilo sa severne tribine, što je i ostatak tribina zdušno prihvatio".

A ne da je prihvatio, nego je čitav stadion u Splitu to skandirao, što možete videti i čuti na snimku koji je pred vama:

Iako pomenuti slogan koji se orio Zagrebom prošle sedmice ("Slava Ukrajini") ne deluje na prvi pogled sporno, u pitanju je poklič kojim su se dičile ukrajinske nacistiške snage u Drugom svetskom ratu, kada su se na strani Nemaca borile protiv sovjetskih armija.

"U boj za narod svoj" je, kao što je poznato iz pomenutog ratnog sukoba, bila krilatica ustaša, koji su hiljade Srba, Jevreja, Roma i drugih, ubile na najsvirepije načine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!