KONOR MEKGREGOR KUPUJE ČELSI? Abramovič našao neočekivanog kupca za londonski klub (FOTO)

Novosti online

02. 03. 2022. u 18:47

ROMAN Abramovič je u sedmici za nama prepustio rukovođenje fudbalskim klubom Čelsi svojim saradnicima, a nakon vesti da je klub ponudio na prodaju, javili su se i prvi kupci.

КОНОР МЕКГРЕГОР КУПУЈЕ ЧЕЛСИ? Абрамович нашао неочекиваног купца за лондонски клуб (ФОТО)

foto: EPA

Među njima je i najveća zvezda borilačkih sportova Konor Mekgregor. Kontroverzni Irac poručio je na društvenim mrežama da želi da razmotri kupovinu evropskog i svetskog šampiona, čija vrednost se procenjuje na oko tri milijarde funti, od čega dve trećine otpadaju na dug koji plavci imaju prema svom dosadašnjem vlasniku.

Mekgregor je ranije isticao da želi da postane vlasnik Mančester junajteda, a sada je na društvenim mrežama objavio skrinšot konverzacije sa prijateljem kome piše: 

"Čelsi je na prodaju za tri miliona funti, hajde da ga kupimo".

U toj objavi na Tviteru je tagovao Tviter nalog Čelsija, ali mu oni nisu odgovorili.

Kako god, teško je poverovati da Mekgregor ima tri milijarde funti, iako ga je Forbs edavno proglasio najbogatijim sportistom u 2021. ispred Kristijana Ronalda i Mesija, ali ludi Dablinac veruje da bi mogao da dobije popust.

Mekgregorovo bogatstvo procenjuje se na manje od 200 miliona funti, 15 puta manje od cene londonskog kluba, ali uvek je moguće da on uđe u neki konzorcijum i sa nekoliko partnera inicira kupovinu.

Ipak, teško je poverovati da se taj scenario ostvari, jer MEkgregor planira da se vrati u ring ove godine.

Abramovič je nedavno dao Čelsi "na upravljanje i brigu" poverenicima svoje fondacije nakon što je počela ruska invazija na Ukrajinu. 

Fudbaleri Čelsija, osvajači Lige šampiona za sezonu 2020/2021 / Foto: Tanjug/AP


Kao i slučaju švajcarsog biznismena Visa, Čelsi je odbio da reaguje jer je i ranije uvek demantovao vesti da je na prodaju.


Proda li Abramovič Čelsi, to bi mogao da bude seizmički momenat za sam klub i engleski fudbal.


Kupio je 'plavce' 2003. godine za 140 miliona funti, a Čelsi se potom reformisao pod vladavinom ovog Rusa, i na mnoge načine postavio primer koliko finansija jeste potrebno da bi se borilo za vrh Premijer lige. Sve ukupno, Abramovič je pozajmio klubu više od milijardu i po funti, što je i donelo velike uspehe.

Roman Abramovič / Tanjug/AP


Pod njegovom vlašću, Čelsi je osvojio Ligu šampiona dva puta, osvojio je Premijer ligu i FA kup pet puta, u dva navrata Ligu Evrope i triput Liga kup.


U avgustu 2021. Čelsi je osvojio UEFA Superkup, a nedavno, po prvi put u istoriji kluba, Svetsko klupsko prvenstvo, što znači da su 'plavci' osvojili sve moguće trofeje otkako je Abramovič preuzeo kontrolu", zaključuje Bi-Bi-Si.


Sada, međutim, čuveni ruski bogataš ne planira da se igra igre "Mi ćemo da te sankcionišemo, a ti sedi tu i ćuti". Imajući u vidu pomenute sankcije, ali i brojne druge koje zapad priprema ili već sprovodi Rusima, izgleda da je rešio da sve svoje veze koje je imao sa Engleskom - prekine.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!