ITALIJA NA NOGAMA: Dušan Vlahović se vraća u Firencu, uprava Fiorentine ima istorijsku molbu za navijače

D. N.

01. 03. 2022. u 18:56

DUŠAN Vlahović je ovih dana jedna od najvećih fudbalskih tema u italijanskoj fudbalskoj javnosti.

ИТАЛИЈА НА НОГАМА: Душан Влаховић се враћа у Фиренцу, управа Фиорентине има историјску молбу за навијаче

FOTO: Instagram/Juventus

Naravno, to i ne čudi, jer je nastavio svoju golgetersku seriju, ali ne samo zbog toga.

Nakon što je srpski napadač, u svom četvrtom nastupu za Juventus u šampionatu Italije, postigao dva prelepa gola, čime je pomogao da se sa 3:2 savlada ekipa Empolija, uskoro ga očekuje povratak u Firencu, iz koje se ovog januara i preselio u Torino.

A razlog za povratak je meč Kupa Italije između njegovog doskorašnjeg i njegovog aktuelnog kluba - sastaju se baš Fiorentina i Juventus.

Imajući u vidu ogromno nezadovoljstvo navijača "viole" što je Srbin rešio da ih više ne oduševljava, već da pređe u tabor torinske "stare dame" (a to nezadovoljstvo je kulmirniralo veoma uvredljivim porukama koje su osvanule po ulicama Firence, zbog čega je Vlahovića čuvala i policija), uprava Fiorentine je rešila da se oglasi pred predstojeći meč.

Dušan Vlahović u dresu Fiorentine / Foto: EPA-EFE

Njen apel navijačima "viole" glasi ovako:

- Fiorentina se zahvaljuje brojnim navijačima koji će doći na našu sledeću utakmicu, protiv Juventusa. Ovom prilikom, molimo naše navijače da bodre tim, kao i uvek, strasno, iz srca i snažno, neka se ta ljubav oseti 90 minuta, ali izbegavajte rasističke poruke i diskriminaciju, koja nema ništa sa našom kulturom i istorijom".

Vlahović je, podsetimo, do odlaska u Juventus, dao 17 golova na ovosezonskom 21 takmičarskom meču u dresu Fiorentine.

Trener Juvea, Masimilijano Alegri, rekao je na današnjoj konferenciji za štampu da je Vlahović "miran" uoči meča sa bivšim klubom i da on (Alegri) računa "inteligenciju i kulturu" navijača Fiorentine.

Dušan Vlahović i Juventus - statistika

Mladi Srbin trenutno je sa 20 pogodaka na prvom mestu kada su u pitanju najbolji strelci italijanskog šampionata, jer je na utakmici sa Empolijem sa čelne pozicije smenio vođu Lacija, Ćiru Imobilea koji je postigao 19.

Od tih 20 golova u "ligama petice" (Italija, Španija, Engleska, Nemačka, Francuska) više je u prvenstvu, u sezoni 2021/2022, dao samo špic Bajerna, Robert Levandovski - 28, a 20 je, poput Vlahovića, postigao napadač Bajera, Patrik Šik.

Tabela Serije A

 

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)