VLAHOVIĆA ČEKA PAKAO: Srbin se vraća u Firencu, navijači neće ćutati

Novosti online

02. 03. 2022. u 08:29

DUŠAN Vlahović se vraća u Firencu, a navijači Fiorentine spremaju ne baš prijatan doček srpskom fudbaleru.

ВЛАХОВИЋА ЧЕКА ПАКАО: Србин се враћа у Фиренцу, навијачи неће ћутати

EPA/EFE

Kao što je poznato, sjajni napadač je u zimskom prelaznom roku napustio "violu" i pojačao Juventus. Najvatrenije pristalice kluba sa stadiona "Artemio Franki" mu to nisu oprostile.

Fiorentina je na tom transferu zaradila 80 miliona, ali navijače to ne zanima. Oni imaju poruku za Dušana.

- Ceo grad se osećao kao da nas je Vlahović izdao - rekao je vođa navijača Federiko de Sinopoli i dodao:

- Vlahović, Kjeza i Bernardeski su potekli iz naše akademije, ali nisu nikda prihvatili identitet 'viole'. Bernardeski je iz Toskane, Kjeza je igrao ovde od svoje 10. godine. Ćutanje nije opcija. Firenca je emotivan, glasan grad. Biće reakcije. Navijači Fiorentine znaju da će njihova ekipa biti snažnija ako psihološki uzdrmaju Juventus. Sve je to deo fudbala - istakao je De Sinopoli za radio "Punto Nuovo".

Klub iz Firence se u utorak oglasio saopštenjem u kome je zamolio navijače da ne vređaju Vlahovića, niti bilo kog drugog igrača Juventusa, no čini se da najvatrenije pristalice "viole" za to neće mariti.

Prva utakmica polufinala Kupa Italije između Fiorentine i Juventusa igra se ove srede od 21 sat na stadionu "Artemio Franki".

 

Dušan Vlahović i Juventus - statistika

Mladi Srbin trenutno je sa 20 pogodaka na prvom mestu kada su u pitanju najbolji strelci italijanskog šampionata, jer je na utakmici sa Empolijem sa čelne pozicije smenio vođu Lacija Ćiru Imobilea koji je postigao 19.

Od tih 20 golova u "ligama petice" (Italija, Španija, Engleska, Nemačka, Francuska) više je u prvenstvu, u sezoni 2021/2022, dao samo špic Bajerna Robert Levandovski - 28, a 20 je, poput Vlahovića, postigao napadač Bajera Patrik Šik.

BONUS VIDEO: VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina