MITROVIĆ, ROĐENI REKORDER: "Srećan sam, ali glavni silj je plasman Fulama u premijer ligu"

N. ILjUKIĆ

24. 02. 2022. u 22:00

ALEKSANDAR Mitrović je čovek koji ispisuje istoriju srpskog i engleskog fudbala.

МИТРОВИЋ, РОЂЕНИ РЕКОРДЕР: Срећан сам, али главни сиљ је пласман Фулама у премијер лигу

FOTO: EPA

Bio je 27. mart 2021. godine i ona, već čuvena, utakmica sa Portugalcima u Beogradu kada su "orlovi" jurili i stigli zaostatak od 2:0, na kraju remizirali 2:2, a Mitrović je na tom meču prestigao legendarnog Stjepana Bobeka i postao najbolji strelac u istoriji svih reprezentacija za koje je narod na ovim prostorima ikada navijao.

Preksinoć je ovaj 27-godišnji Smederavac, dakle za manje od godinu dana, ispisao još jednu stranu fudbalske istorije. Ovog puta u Engleskoj. U trijumfu Fulama nad Piterborom od 2:1, naš as je postigao oba gola i sa ukupno 33 oborio rekord Čempionšipa (drugog ranga) Ajvana Tonija iz Brentforda koji je prošle sezone 31 put tresao mreže.

Medije u Engleskoj je ovaj poduhvat fascinirao, skoro kao kada italijanski novinari u poslednje vreme opisuju igre i golove Dušana Vlahovića. Sreća Srbije i naših fudbalskih navijača je "samo" u tome što se nedeljama piše o dvojici napadača reprezentacije koji su postali strah i trepet za odbrane...

- Osećam se sjajno posle ove utakmice. Ipak, uvek ponavljam da je cilj Fulama jasan, a to je povratak u Premijer ligu Engleske. Srećan sam što sam nekoliko rekorda dosad oborio u dresu reprezentacije Srbije. Jedino mi je žao što u ovom meču protiv Piterboroa nisam postigao het-trik, a mogao sam - izjavio je Mitrović odmah posle utakmice u sredu uveče i dokazao kako priča profesionalac, koji je gladan golova i koji hoće da korača samo napred.

Statistika je matematička kategorija na koju se Mitrović očigledno ne obazire previše. On je ličnim primerom dokazao da je osim rekorda, spreman da ruši i nju. I da je obesmisli, čak i kada joj "nalepe" čuveno poređenje sa bikinijem.

Ta i takva statistika kaže da je pred Mitrovićem i Fulamom još 14 kola Čempionšipa, da je naš as na 33 gola, a da mu je potrebno da u 14 narednih mečeva mrežu zatrese još deset puta i obori rekord svih vremena takozvane druge lige Engleske. Jer, ta magična 42 gola i dalje su u vlasništvu Gaja Vitingema koji je u sezoni 1992/1993, dok je igrao u dresu Portsmuta, u takmičenju koje se zvalo i bilo drugačije organizovano od današnjeg Čempionšipa.

BONUS VIDEO - Najbrže postignuti golovi u UEFA Ligi šampiona

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)