VUČICA "NAJSKUPLJA" U ŠEŠIRU Roma bez premca među osam nosilaca u žrebu osmine finala Lige konferencija - đalorosi vrede 390 miliona

M. B.

25. 02. 2022. u 09:00

NOVOFORMIRANO evropsko takmičenje, Liga konferencija, zamišljeno je kao treće po jačini na Starom kontinentu, a uvid u finansijsku "težinu" pobednika grupa iz jesenjeg dela takmičenja i nosilaca pred današnji žreb (13.00) jasno ukazuje zašto je to tako.

ВУЧИЦА НАЈСКУПЉА У ШЕШИРУ Рома без премца међу осам носилаца у жребу осмине финала Лиге конференција - ђалороси вреде 390 милиона

FOTO: EPA

 Ukupna vrednost osam direktnih učesnika osmine finala (Roma, Ren, Fejenord, AZ, Bazel, Kopenhagen, Gent i LASK) iznosi nešto manje od milijardu evra po procenama "Transfermarkta" što je bezmalo isto toliko manje u odnosu na pobednike grupa u okviru Lige Evrope.

Očekivano, najveću vrednost na tržištu ima Roma. Iskusni portugalski stručnjak Žoze Murinjo raspolaže igračkim kadrom teškim 390,65 miliona evra, što bi "vučici" donelo poziciju dva da je u Ligi Evrope, gde finansijski jači kadar ima samo Bajer iz Leverkuzena.

Iza Rome sa bezmalo dvostruko manjom tržišnom vrednošću je Ren (216,90 miliona), a interesantno je da italijanski i francuski klub imaju procenjenu vrednost veću od svih ostalih šest pobednika grupa Lige konferencije zajedno. Treći favorit za osvajanje pehara, ako se kao merilo uzima isključivo vrednost tima, jeste Fejenord - 124,45 miliona.

Pet preostalih nosilaca ne dobacuju do 100 miliona, pa je tako iza Fejenorda drugi član holandske elite, AZ Alkmar (62,03 miliona). Švajcarski Bazel je procenjen na 60,25, Kopenhagen na 55,60, a rival crno-belih iz grupne faze Gent na 51,08 miliona evra. Najskromniji pobednik grupe je austrijski LASK, čiji igrački kadar vredi samo 24,48 miliona evra.

Zanimljivo je da je ukupna vrednost osam pobednika grupne faze Lige konferencije 983,84 miliona evra, bezmalo dvostruko manje nego što je to slučaj u Ligi Evrope - 1.926.850.000.

BONUS VIDEO - Rikardo nastavio da rešeta mreže

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna