SKANDALOZNA PORUKA ZINČENKA PUTINU! Instagram odmah uklonio sramnu objavu (FOTO)

Novosti online

24. 02. 2022. u 12:33

FUDBALER reprezentacije Ukrajine Aleksandar Zinčenko oglasio se povodom sukoba njegove zemlje sa Rusijom. Član Mančester sitija imao je oštre zamerke na račun Rusa.

СКАНДАЛОЗНА ПОРУКА ЗИНЧЕНКА ПУТИНУ! Инстаграм одмах уклонио срамну објаву (ФОТО)

FOTO: AP

- Ceo civilizovani svet je zabrinut zbog situacije u mojoj zemlji. Ne mogu da ostanem po strani i ne pokušam da prenesem svoje mišljenje. Na fotografiji je moja zemlja. Zemlja u kojoj sam rođen i odrastao. Država čije boje branim u međunarodnoj sportskoj areni. Država koju pokušavamo da veličamo i razvijamo. Država čije granice moraju ostati neprikosnovene. Moja zemlja pripada Ukrajincima i niko nikada neće moći da je prisvoji. Nećemo odustati! Slava Ukrajini - napisao je Zinčenko na Instagramu.

A ono što je još više izazvalo pažnju je skandalozna objava fudbalera Mančetser Sitija na Instagram "storiju", gde je poželeo smrt predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

- Nadam se da ćeš umreti najbolnijom smrću, ološu“.

Ipak, ta objava je uklonjena i Zinčenko tvrdi da je Instagram izbrisao post.

Njegovo oglašavanje nije ostalo bez medijske pažnje, neki su ga podržali, a mnogi su ga i osudili.

Najviše zbog toga što je profesionalnu karijeru počeo u Šahtjoru iz Donjecka koji se nalazi na teritoriji Donjecke republike, a jednu sezonu proveo je i u ruskom klubu Ufa. U te dve sredine praktično se formirao kao fudbaler. Zamerke na njegov račun izneli su i ljudi iz Žitomirske oblasti gde je rođen, a koja se graniči sa Belorusijom.

Podsećanja radi, Aleksandar Zinčenko ima 25 godina, a posle igranja u Rusiji prešao je u Mančester siti, čiji dres i danas nosi.

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja