POLA PRVENSTVA "NA MIŠIĆE": Crvena zvezda i protiv Proletera pokazala da teško pobeđuje u Superligi

Z. Ćorović

22. 02. 2022. u 10:00

PROLETER je nekako pobeđen (2:1) i preskočen - zebnja je ostala. Crvena zvezda sa ovako moćnim timom se i ovog proleća muči da dođe do trijumfa, što sigurno zabrinjava sve na "Marakani", kao i navijače crveno-belih.

ПОЛА ПРВЕНСТВА НА МИШИЋЕ: Црвена звезда и против Пролетера показала да тешко побеђује у Суперлиги

FOTO: M. Vukadinović

Oba trofeja su poskakivala na klackalici u dve poslednje utakmice i već su mogli da skliznu sa police u klupskim vitrinama. Da Milan Borjan nije odbranio silne penale u kup-duelu sa Radničkim (skinuo je i šut Ninkovića sa bele tačke u Novom Sadu) ili da Milan Pavkov na "Karađorđu" u 86. nije postigao pogodak, Crvena zvezda bi već sada bila u ogromnom problemu, sa minimalnim šansama da se nečemu nada.

Srećom po Zvezdu, u nedeljni večiti derbi ulazi neokrnjena, bez dodatnog tereta od onog koji ima, a to je minus pet u odnosu na Partizan. Trener Dejan Stanković ima pravo kada je zaključio da je i u tim napetim utakmicama njegov tim pokazao jak karakter, ali je po snazi morao i da bude mnogo ubojitiji.

Pošto je jesenas najviše škripalo u Superligi, od Stankovića se očekivalo da će na pripremama u Antaliji poraditi na taktičkim rešenjima i agresivnijim modelima igre koji će Zvezdi doneti lakše probijanje domaćih bunkera. Jer, Deki je zaslužio najvišu ocenu za učinak na evro-sceni i istorijskom plasmanu u osminu finala LE, ali je u prvenstvu bio daleko od prave igre. Poslednji duel sa Proleterom bio je čak osma ligaška utakmica koju su crveno-beli dobili sa samo golom razlike, ne računajući tri remija sa Vojvodinom i Radnikom (kod kuće) i Partizanom, kao i poraz od Surduličana.

Ova statistika pokazuje da se Zvezda pola prvenstva patila i odigrala "na mišiće", iako za srpske uslove ima super kvalitetan tim, zimus pojačan dvojicom ekstra igrača, napadačem Ohijem i ofanzivnim bekom Pičinijem. Od četvorostrukog uzastopnog šampiona s razlogom se traži da "gazi" slabije rivale, a ne da se provlači.

- Neka frustracija se uvuče kod igrača posle toliko promašenih šansi. Onda se desi jedan pad koncentracije i mi budemo kažnjeni. Nadam se da će nam se u jednom trenutku otvoriti, češće da dajemo golove i lakše pobeđujemo - rekao je Stanković posle utakmice sa Proleterom, koja je verovatno bila i poslednja opomena.

Zato je večiti derbi na "Marakani" najveći izazov i prekretnica za Zvezdu, prilika da zablista, odskoči i mnogo sigurnije i ubedljivije krene ka petoj vezanoj tituli.

VEĆ TREBOVANO 20.000 karata

VELIKO interesovanje vlada za 166. večiti derbi koji se igra na "Marakani" u nedelju od 18 časova. Iz Zvezde su prosledili informaciju da je do juče trebovano 20.000 ulaznica. Prodaja karata na blagajnama Zvezdinog stadiona počinje sutra i trajaće svakog dana do utakmice u terminu od 10 do 18 časova.

Cene karata su: "sever" 500 dinara, "istok 1.000", zapad "1.200", VIP "zapad" 1.500, VIP 1 i 2  3.000, VIP galerija 4.000 dinara.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi