DRAMA: Ajaks otpustio supertalenta koji se probudio iz trogodišnje kome, a sada je utešio porodicu

D. N.

21. 02. 2022. u 18:41

BIO je jedan od najtalentovanijih fudbalera Ajaksa, a onda se u julu 2017. dogodio šok - Abdelhak je usred prijateljske utakmice sa Verderom doživeo infarkt, ali je tom prilikom došlo i do oštećenja mozga, pa je pao u komu. Sada, skoro pet godina kasnije, ta životna i fudbalska drama dobila je novo poglavlje.

ДРАМА: Ајакс отпустио суперталента који се пробудио из трогодишње коме, а сада је утешио породицу

Jutjub / SeiF OuNe

U komi je Nuri bio skoro tri pune godine, a za to vreme "kopljanici" nisu hteli da raskinu ugovor, što je bilo veoma lepo s njihove strane, a pritom su čelnici amsterdamskog giganta iz klupske kase plaćali značajan deo (ogromnih) troškova lečenja.


Međutim, kada je došao trenutak da se ili ugovor automatski produži, ili dođe do pregovora o "razlazu" Ajaks je zgrozio svet: uprava je samoinicijativno raskinula sporazum koji se bližio kraju.
Ipak, skoro pet godina od ove tragedije, klub čiji je vođa na terenu kapiten reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, saopštio je nešto što je mnoge obradovalo:
S Nurijevom porodicom je dogovoreno da joj se isplati najmanje 7,85 miliona evra, kako bi se se "pokrili" i troškovi 24-časovnog lečenja od raskida ugovora do sada, a i kako bi joj se pomoglo u danima u koji predsstoje.

Abdelhak Nuri je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Holandije, u životu je jedino igrao za Ajaks, u koji je zakoračio kao osmogodišnjak. Taman kada je ušao u prvi tim "kopljanika", zadesila ga je pomenuta tragedija.

Kako prenose pojedini holandski mediji, Nurijev brat je danas, po dogovoru sa upravom Ajaksa, izjavio da ima još jedan razlog za zadovoljstvo, jer je nekadašnji supertalentovani fudbaler posle skoro pet godina od snažnog infarkta počeo prvi put da gestikulira.

Bonus video: Crveni karton za igrača Radničkog zbog pogibeljnog starta nad igračem Partizana

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024