"VLAHOVIĆ JE MONSTRUM"! Takinardi: Dušan može da postiže golova kao Ronaldo, ali ne bi mogao da igra u mom Juveu!

Novosti online

15. 02. 2022. u 18:00

DUŠAN Vlahović se odlično uklopio u ekipu Juventusa, igra sjajno po dolasku u Torinu, a o njemu je govorio i bivši fudbaler "stare dame" Alesio Takinardi.

ВЛАХОВИЋ ЈЕ МОНСТРУМ! Такинарди: Душан може да постиже голова као Роналдо, али не би могао да игра у мом Јувеу!

FOTO: AP/Tanjug

Srpski reprezentativac je u prvoj utakmici za novi klub postigao gol, potom je bio najzaslužniji za pogodak protiv Sasuola, dok nije imao sreće da zatrese mrežu u derbiju prošlog kola Serije A protiv Atalante.

Takinardi koji je odigrao 404 utakmice za Juventus u jednom intervjuu govorio je o Vlahoviću koga je uporedio sa Kristijanom Ronaldom.

- Vlahović je pravi monstrum. Kao i svaki jak fudbaler, uvek je onde gde se nalazi lopta. Može da postiže po dva gola po meču kao Kristijano Ronaldo, samo mu je neophodna adekvatna pomoć saigrača. Zato mislim da će Alegri tražiti više pomoći sa krilnih pozicija. Do sada mu nisu isporučili mnogo lopti centaršutevima - istakao je bivši igrač kluba iz Torina.

Ipak, nekadašnji vezista smtra da iz aktuelnog sastava Juventusa samo jedan može da igra u onom iz 1996. godine kada je "stara dama" poslednji put bila šampion Evrope.

- Možda samo Matijs de Liht. Ipak, lično bih uvek odabrao Pjetra Vjerhovoda kada dođe do zatvaranja čoveka, a Ćiro Ferara je takođe bio sjajan i nije ostavljao rivalima ni centimetar prostora.

Juventus sledeće nedelje gostuje Viljarealu u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

- Biće to sjajan meč. Juventus se dosta promenio u poslednjih par nedelja. Igrači više trče. Očekujem Denisa Zakariju u startnoj postavi i još šest, sedam fizički snažnih igrača. Ova ekipa Juventusa nikada neće igrati dovoljno dobro, pa će morati da igra borbeno. Alegri zna kako da izgradi borbenu ekipu sposobnu da zatrpa šesnaesterac sa mnogo lopti, pa milsim da će Juventus dati gol pre ili kasnije - zaključio je Takinardi.

Dušan Vlahović i Juventus - statistika

Mladi Srbin trenutno je sa 18 pogodaka na drugom mestu kada su u pitanju najbolji strelci italijanskog šampionata, a na čelnoj poziciji je vođa Lacija Ćiro Imobile sa 19.

Od tih 19 golova u "ligama petice" (Italija, Španija, Engleska, Nemačka, Francuska) više je u prvenstvu, u sezoni 2021/2022, dao samo špic Bajerna Robert Levandovski - 26.

BONUS VIDEO: VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!