POBEDA NA STARTU PROLEĆA: Rikardo i Urošević za plus osam crno-belih (VIDEO/FOTO)

Novosti online

12. 02. 2022. u 13:47

FUDBALERI Partizana pobedom su otvorili prolećni deo sezone u Superligi pošto su sa 2:0 savladali Radnički u Nišu. Strelci su bili Rikardo gomeš u 44. minutu i Slobodan Urošević u 84.

ПОБЕДА НА СТАРТУ ПРОЛЕЋА: Рикардо и Урошевић за плус осам црно-белих (ВИДЕО/ФОТО)

FOTO: FK Radnički

Osim golova i tri nova boda, kojima su crno-beli bar za dva časa pobegli večitom rivalu na plus osam, utakmicu je obeležila i povreda golmana Aleksandara Popovića koja se srećom ispostavila kao manje ozbiljna nego što se u prvi mah činilo.

Još jedno obeležje fudbalske predstave na Čairu je katastrofalno stanje terena, što je posle utakmice apostrofirao i trener Partizana Aleksandar Stanojević.

- Moglo je i ubedljivije. Izuzetno je težak teren za igru. Teško je bilo kontrolisati igru. Mnogo su nam značili navijači. Ostalo nam je još 15 utakmica - rekao je Stanojević.

Ceo tok meča mogli ste da pratite u prenosu uživo na portalu Novosti:

DRUGO POLUVREME

91'Jojić je upropastio lepu akciju sa Rikardom pošto je nonšalantno šutirao u situaciji kad je "mogao šta je hteo".

90' Poslednja izmena u Partizanu. Smiljanić menja Zdjelara. Irgaće se tri minuta nadoknade.

88' Nova prilika posle kornera sa desne strane, Jojić opet idealno pronalazi Rikarda, ali najbolji strelac lige nije uspeo da zahvati loptu glavom pa ova idealna šansa za 3:0 ode u nepovrat.

Jojić je izveo korner sa desne strane, lopta je "sela" na volej Rikarda koji pogađa prečku, a lopta se odbija od zemlju na glavu Uroševića koji potvrđuje gol, iako su se crno-beli počeli radovati bveć kod šuta Gomeša.

 

84' UROŠEVIĆ 0:2!

79' Gužva ispred gola Radničkog, Živković je centrirao sa desnog krila, lopta je posle pravog karambola završila u korneru, zakačivši uspu tspoljni deo stative. Utisak je da je Jović morao bolje da reaguje, ali opet je taj očajan teren odigrao ulogu u kontroli lopte.

72' Radnički je preuzeo inicijativu već desetak minuta, ali bez konkretnih prilika za izjednačenje.

63' Trostruka izmena u Partizanu. Izlaze Natho, Menig i Terzić, a ulaze Jović, Lazar Marković i Jevtović.

60' Dupla šansa za Partizan! Prvo je Rikardo šutirao posle asistencije Jojića, Dujmović je odbio taj šut a natrčao je Terzić koji je posle svog pokušaja reklamirao penal ali nije tu bilo elemenata za najstrožu kaznu.

53' Saničanin otklanja pretnju ispred gola Partizana posle centaršuta sa leve strane.

50' Pokušao je Menig posle greške odbrane Radničkog, ali nema promene rezultata. Možda je moga onapadač Partizana da povuče malo prema golu, ali po ovako lošem terenu u Nišu teško je kontrolisati loptu. 

45' Počeo je drugi deo igre.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Završeno je prvih 52 minuta utakmice na niškom Čairu. Meč je produžen za sedam minuta jer je golman Partizana Aleksandar Popović osto bez svesti posle neopreznog starta Mitrovića. Srećom, u međuvremenu je stiglo obaveštenje da je mladi čuvar mreže dobro, iako će morati da se sprovedu dodatne provere jer je na nekoliko sekundi izgubio svest.

FOTO: FK Partizan

Crno-beli imaju još jedan razlog da se raduju pošto na odmor idu sa prednosšću od 1:0 posle gola najboljeg strelca lige Rikarda.

PRVO POLUVREME

50' - Stižu lepe vesti iz niške bolnice - Aleksandar Popović se posle ukazane pomoći oseća dobro. Ipak, iz predostrožnosti pošto je izgubio svest, biće potrebno da se izvrše dodatne analize.

Drugo poluvreme produženo je za sedam minuta zbog ukazivanja pomoći Aleksandru Popoviću.

45' Zamalo da Partizan posle prvog gola odmah udvostruči prednost! Terzić je spoljnom pogodio suprotnu stativu a lopta se odbila u polje iako je malo nedostajalo da uđe i u mrežu.

Poveli su crno-beli u završnici prvog poluvremena, a gol je delo napadačkog tandema lidera Superlige. Menig je aistirao Rikardu sa desne strane, a internacionalac sa Zelenortskih ostrva glavom pogodio nebranjeni deo mreže golmana Dujmovića.

 

44' RIKARDO GOMEŠ 0:1

40' Natho je gađao preko prečke iz možda i najbolje prilike za Partizan.

39' Pokušao je Arsić i šut na asistenciju Štulića, ali nije dobro zahvatio loptu. Od povrede Popovića fudbaleri Partizana deluju dekoncentrisano, što je i razumljivo.

36' Korner za Radnički posle nesigurne intervencije Stevanovića. Prethodno je Arsić poslao upotrebljiv centaršut sa desne strane.

32' Menig je došao u situaciju da šutira, ali je na neravnom terenu izgubio kontrolu nad loptom pa je obećavajuća situacija propala.

28' U igri je Stevanović umesto povređenog Popovića i utakmica je nastavljena. Prvi golman crno-belih odvežen je sanitetom u nišku bolnicu, a njegovo stanje pratite u posebnoj vesti ovde.

26' Već četiri minuta traje prekid, a sada je na terenu i vozilo hitne pomoći.

 

22' Neprijatne scene u kaznenom prostoru Partizana! Mitrović je u trku zakačio golmana crno-belih Popovića koji je ostao na travi i sada mu se ukazuje pomoć, a priprema se i rezervni golman Stevanović.

16' Pokušao je i Radnički, preko Pejovića ali lopta odlazi preko gola.

15' Imamo i prvu intervenciju VAR. Lopta je u kaznenom prostoru Partizana pogodila u ruku Saničanina. Domaći su tražili penal, ali iz VAR sobe javljaju da nije bio elemenata za najstrožu kaznu.

10' Šansa za Partizan preko Uroševića, odbranio je Filip Dujmović.

5' Prvi opasan napad crno-belih, pokušao je Urošević, odbranio je Filip Dujmović.

1' Počeo je meč u Nišu, po sunčanom vremenu ali loem terenu.

Do pred sam početak meča trajala je neizvesnost da li će biti direktnog TV prenosa i VAR tehnologije na utakmici, zbog nestanka struje i pada sistema TV Arena, ali je kvar na vreme otklonjen.

FOTO: FSS

Trener Aleksandar Stanojević na prolećnoj premijeri ne može da računa na povratnike Jevtovića i Fejsu, kao ni na nedovoljno oporavljenog Lazara Markovića.

Utakmicu u Nišu počeće sledećih 11 igrača:

Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - Terzić, Natho, Menig - Rikardo.

I Radoslav Batak se suočio sa kadrovskim  problemima, što zbog povreda, što zbog kasno registravanih igrača, pa se opredelio za sledeći sastav:

Dujmović – Aksentijević, Basile, Savić, Ćirković – Kovačević, Pejović – Arsić, Mitrović, Kasalica – Štulić

Utakmicu u Nišu sudiće Miloš Milanović iz Ćuprije.

Radnički Niš – Partizan 0:1

(Rikardo 44')

Stadion: Čair (Niš)

Sudija: Miloš Milanović

Radnički Niš: Dujmović – Aksentijević, Basile, Savić, Ćirković – Kovačević, Pejović – Arsić (od 72' Mesarović), Mitrović, Kasalica – Štulić (od 67' Živojinović)

Partizan: Popović (od 28' Stevanović)- Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić, Zdjelar (od 90' Smiljanić) – Terzić (od 63' Jović), Natho (od 63' Jevtović), Menig (od 63' L. Marković) – Rikardo

BONUS VIDEO - Pakleni februar: Stanojević o nastavku sezone

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a