"NEMOGUĆE SVE POBEDITI" Trener Stanojević misli da će Partizan teško ponoviti učinak iz prvog dela sezone

M. BLAŽIĆ

11. 02. 2022. u 20:00

KREĆE Partizan sutra na "Čairu" protiv Radničkog u prolećne bitke sa pet bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala sa stavom da drugi deo sezone verovatno neće ličiti na prvi.

НЕМОГУЋЕ СВЕ ПОБЕДИТИ Тренер  Станојевић мисли да ће Партизан тешко поновити учинак из првог дела сезоне

FOTO: M. Vukadinović

Šef struke crno-belih Aleksandar Stanojević, naravno, priželjkuje maksimalan učinak, ali veoma dobro zna da bi u nastavku put mogao da bude mnogo trnovitiji.

- Nemoguće je napraviti isti rezultat, da pobedimo sve i odigramo samo dva puta nerešeno. Ako gledamo rezultatski, teško je ostvariti tako nešto. Odigrali smo neke utakmice dosta dobro, neke dobro, neke manje dobro. Nadam se da ćemo u drugom delu sezone igrati brže, da ćemo u nekim trenucima moći da koristimo drugi sistem. Igrali smo i ranije sa trojicom pozadi, u Gentu, Gornjem Milanovcu, protiv Kolubare ili u prijateljskom susretu sa Tikvešom. Nemam problem da promenim sistem. To su novine. Dobićemo i svežijeg Markovića i Natha, nadam se da će se mlađi igrači podići.

Pogled na tabelu prija svima u Humskoj, ipak daleko od toga da će nekoga uspavati činjenica da je večiti rival pet koraka iza. Temperamentnog stručnjaka svakako neće.

- Kada imate pet bodova prednosti trenutno ste favorit. Jedna utakmica može sve da promeni. Rano je pričati o bilo čemu, Crvena zvezda se mnogo pojačala, ali i mi igramo odlično. Bitno je da imamo šanse da osvojimo titulu. Jači smo za još jedne pripreme. Prepostavljam da smo neke stvari podigli na viši nivo. Angažovali smo pojačanja, ali nam je mali problem stvorila povreda Danila Pantića, u kratkom vremenskom roku bilo je teško dovesti sličan profil fudbalera.

Partizan je tokom pauze angažovao dvojicu povratnika, dok su crveno-beli pojačali redove sa trojicom novih fudbalera.

- Ispratio sam dešavanja u prelaznom roku i kontrolne utakmice Crvene zvezde. Dobro se pojačala, dobra je ekipa, za svaku poziciju konkurišu po tri igrača. Nama je važno da smo u trci za titulu i nadam se da će tako ostati do kraja.

Pakleni februar za Partizan počinje danas u Nišu i jasno je da prostor za kiks praktično i ne postoji.

- Moja ekipa mora da bude spremna 100 odsto već sad. Nemamo mi vremena da se, kao, zagrevamo pa ćemo biti spremni za treće kolo. Nedostaje nam povređeni Pantić, a tek bi trebalo u jači ritam da uđu Marko Jevtović i Ljubomir Fejsa. Lazar Marković se vratio posle duge pauze - baš kao i Natho - nije 100 odsto spreman, poslednji se priključio rekonvalenscentima, međutim, izgleda dobro. Videćemo kako će se odvijati meč u Nišu. Imamo plan - zaključio je Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!