ZEMLJOTRES U SPLITU: "Crna ovca" hrvatskog fudbala stigla u Hajduk

Novosti online

07. 02. 2022. u 08:11

HAJDUK se ne šali, želi napad na titulu. Tu je Marko Livaja, a partner u špicu biće mu Nikola Kalinić.

ЗЕМЉОТРЕС У СПЛИТУ: Црна овца хрватског фудбала стигла у Хајдук

Foto: EPA

Splitski gigant je malo pre ponoći objavio lepe vesti za navijače. Na Poljud se vraća nekadašnji reprezentativac Hrvatske i doskorašnji igrač Verone, koji je poznat i po ratu sa Zlatkom Dalićem.

Selektor "vatrenih" je izbacio Kalinića iz reprezentacije 2018. godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji, kada su Hrvati osvojili drugo mesto.

Nikola je u jednom trenutku dobio i nadimak "crna ovca" hrvatskog fudbala, ali u Splitu je uvek bio "omiljeni sin".

Kalinić će s Hajdukom potpisati ugovor na godinu i po. Pre nekoliko nedelja činilo se da će njegov povratak biti otkazan do leta. Puno je faktora tu igralo ulogu, a najviše onaj da pomogne Igoru Tudoru u Veroni. Ugovor mu je isticao na leto, pa se činilo, s obzirom na minutažu koju je imao kod Tudora, da neće ove zime da obuče beli dres.

Navijači su ove zime priželjkivali tandem Livaja – Kalinić u napadu, a čelnici su im ispunili želju. Kalinić se ponedeljak u 12 sati očekuje u Splitu, kad bi ceo posao trebalo da bude konačno završen stavljanjem potpisa na ugovor sa matičnim klubom, piše portal Germanijak.

- Hajduk s velikim zadovoljstvom može da potvrdi da će naš tim u nastavku sezone biti jača za Nikolu Kalinića koji se posle više od 13 godina vraća na Poljud i preuzima svoj broj 9! Nikola u Hajduk stiže u 34. godini kao slobodan igrač, pošto je raskinuo ugovor s Veronom - saopštio je Hajduk.

Kalinić je Hajdukovo dete, prošao je sve kategorije Akademije kluba i postao jedan od njenih najprepoznatljivijih proizvoda u novijoj istoriji. Za prvim tim odigrao je ukupno 79 službenih utakmica, postigavši 44 pogodaka. U sezoni 2007/2008. postigao je 17 golova, a u sledećoj sezoni 15 puta se upisao u strelce. S Poljuda je otišao 2009. godine u tada rekordnom transferu u engleski Blekbern.

U bogatoj karijeri igrao je za ukrajinski Dnjipro, zatim za italijanske prvoligaše Fjorentinu, Milan i Romu, kao i za španski Atletiko Madrid. U karijeri je postigao preko 170 golova u službenim utakmicama i upisao više od 50 asistencija.

- Svi vrlo dobro znamo o kakvom se ostvarenom fudbaleru radi, igrao je za neke od najvećih svetskih klubova u najjačim ligama na najvišem nivou. Od prvog trenutka pregovora videla se njegova odlučnost i interes za povratkom, kao i želja da bude deo našeg projekta stvaranja jakog Hajduka. Nikola se sada vraća u svoj klub, vraća se prepun motivacije da nam pomogne u borbi za trofeje. To dovoljno govori o kakvoj se osobi radi jer je uprkos izdašnijim ponudama i mogućnosti da ostane u Italiji, odabrao povratak u svoj fudbalski dom. Njegova pojava, a posebno ono najbitnije, a to je kvalitet, doneće mnogo našem timu. Ne samo u fudbalskom smislu, nego i u smislu uzora, lidera i osobe koja će pomoći celoj ekipi da se digne na viši nivo - rečeno je na Poljudu.

Kalinić bi mogao da debituje u nedelju na Poljudu, kada Hajduk dočekuje Slaven Belupo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna