"NE SMETA MI ŠTO SAM DŽOKER": Bojan Ostojić o ulozi u timu i ambicijama Partizana za prolećni deo

M. Blažić

03. 02. 2022. u 10:38

PRVO je napravio Nikolu Blekija Milenkovića, zatim i Strahinju Pavlovića, a "het-trik" bi trebalo da kompletira sa Mihajlom Ilićem.

НЕ СМЕТА МИ ШТО САМ ЏОКЕР: Бојан Остојић о улози у тиму и амбицијама Партизана за пролећни део

FOTO: FK Partizan

Mladi 18-godišnji štoper, koji je u novembru debitovao protiv Vojvodine u Humskoj, i dalje je ispod "radara" ljubitelja fudbala, a Bojan Ostojić, najiskusniji među crno-belima koji se pripremaju u Turskoj, tvrdi da u njemu vidi upravo ono što je aktuelne reprezentativce lansiralo u ozbiljne fudbalske dimenzije.

- Verujem u Ilića. Dobar je momak, očekujem da će napraviti ozbiljnu karijeru. Može da igra i na zadnjem veznom, primarna pozicija mu je štoper. Ima dobru građu, odlično čita igru, sjajno se ponaša, odlično radi na treninzima - kaže Ostojić.

Činjenica da ga sada iz razumljivih razloga nema u fokusu, ne bi trebalo da obeshrabri Partizanovog tinejdžera.

- I ja kad sam došao u Partizan bio sam peti štoper. Polako su otpadali jedan po jedan. Gogua, Balažic, Ćirković. Ilićeva prednost uz sve je mladost. Vidim ga već sledeće sezone na glavnoj sceni, jer nema sumnje da ćemo teško zadržati Saničanina i Vujačića. Siguran sam da će mnogo doneti Partizanu i na terenu i finansijski, jer ima kvalitet da nastavi stazom Milenkovića i Pavlovića.

Kada je Ostojić u pitanju, njegova uloga čoveka iz drugog plana je iskristalisana već duže vreme.

- Bogu hvala, nije mi teško što sam džoker. Trener veruje u mene, tako je bilo i u finalu Kupa kada sam dobio prednost u odnosu na Banjaka. Najveća satisfakcija mi je to što su treneri verovali u mene, tražili da se produži ugovor. Maksimalno sam spreman, odlično se osećam i tu sam kad zatreba.

Odnosi među defanzivcima i pored toga što su jedni drugima konkurencija su gotovo porodični.

- Ni kada sam bio mlađi nisam osećao neku zavist ili razmišljao da ja moram da igram. Uvek sam se najviše družio sa golmanima i štoperima, krivo mi je, verujte mi, i kada vidim kiks defanzivca i u prenosu na televiziji.

Ostojić je uz golmana Stevanovića i povratnika Jevtovića jedini bio deo generacije koja se u maju 2017. okitila duplom krunom.

- Tada je u pauzi bilo devet bodova razlike u korist našeg rivala, pa su se polovili bodovi. Sada je drugačije jer mi imamo prednost od pet bodova, ali je hemija u ekipi nekako slična. Ako nastavimo ovim tempom, doći ćemo do ciljeva, iako će biti teško pošto se Zvezda dobro pojačala.

Ugovor sa crno-belima važi do kraja sezone, a i pored punih 37 godina, penzija je i dalje zabranjena reč.

- Ne razmišljam šta ću kad završim. Ne znam kad će kraj. Mene su još kad sam došao kao "autsajder" 2016. svi otpisivali, pričalo se da sam star. Polako, biće vremena za te priče - uz osmeh je zaključio Ostojić.

NEMA ŽALA ZA INOSTRANSTVOM

MALO je srpskih igrača koji se tokom karijere nisu oprobali u inostranstvu, Ostojić je jedan od njih.

- Imao sam ponude Alanje i Lansa. Ne mogu da žalim, jer smo uzeli duplu krunu, to je nešto što ćemo svi da pamtimo do kraja života. Možda i žalim za nekim periodom pre, kada sam otišao iz Čukaričkog da se finansijski obezbedim - ističe defanzivac.

NA SPARTU ZA 1.200 DINARA

ULAZNICE za revanš-meč baraža osmine finala Lige konferencija protiv Sparte iz Praga, koji je na programu 12. februara u 18.45, biće puštene u prodaju danas.

Karte za "jug" i "sever" koštaju 1.200 dinara, za istok bok 2.000, centar ove tribine i bok zapada vrede 2.500, dok je za centralni deo zapada 3.500 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET OSTAO ZATEČEN: Evo šta je Aleksander Zverev prvo uradio kada je pobedio Rafaela Nadala na Rolan Garosu