DA SE NE PONOVI I NE ZABORAVI: Ove legende sporta su nas napustile u 2021. godini!

Novosti online

02. 01. 2022. u 10:39

TEŠKA godina je za nama u svakom pogledu, a novoj se okrećemo sa dosta optimizma.

ДА СЕ НЕ ПОНОВИ И НЕ ЗАБОРАВИ: Ове легенде спорта су нас напустиле у 2021. години!

FOTO: N. Paraušić/FK Partizan/Fejsbuk/Želimir Krstev

Iz sportske vizure teška je godina ostala u retrovizoru na autoputu, a dok se narednoj okrećemo u nadi da će biti bolja, ne smemo da zaboravimo one koji su nas napustili u prethodnoj godini.

Teška godina je iza nas, a pamtićemo je po legendarnim sportskim ličnostima koje su nas napustile.

Januar:

Mihajlo Miki Vuković – bio je jugoslovenski i srpski košarkaški trener. Vodio je žensku reprezentaciju Jugoslavije.

Mart:

Milenko Savović – preminuo je u 61.godini. Bio je jugoslovenski i srpski košarkaš. Legendarni igrač KK Partizan. Savović je kao funkcioner kluba učestvovao u stvaranju generacije crno-belih koja je 1992. godine postala šampion Evrope u Istanbulu, a doprineo je da Željko Obradović tada postane trener – i ispiše istoriju. Igrao je na poziciji centra.

Foto arhiva VN

Vladimir Mladenović – tragično je nastradao u 51.godini. Nekadašnji odbojkaš Mladog Radnika iz Požarevca, Crvene zvezde, Vojvodine iz Novog Sada i reprezentativac iz Jugoslavije.

April:

Vuk Roganović – čuveni rukometni trener preminuo je posle duge i teške bolesti u 77.godini. U periodu od 1995. do 1996. bio je selektor ženske reprezentacije Jugoslavije.

Maj:

Milan Kosanović – Nekadašnji pomoćnik Vladana Milojevića i “mozak” stvaranja “evropske Zvezde”, kada su u tandem njih dvojica uveli crveno-bele u Ligu šampiona i osvojili dve titule u Superligi Srbije.

FOTO: FK Vojvodina

Jun:

Vera Nikolić – Na Vidovdan nas je napustila u 73.godini velika legenda atletike. Svetska rekorderka na 800 metara i atletski trener.

Jul:

Milan Živadinović – srpski fudbalski trener i jugoslovenski fudbaler, preminuo je u 77.godini. U bogatoj karijeri, između ostalog, igrao je i bio trener Crvene zvezde.

Nenad Stekić – Jugoslovenski i srpski atletičar. Preminuo je u 71.godini, bio je i član Atletskog kluba Crvena zvezda.

Ivan Toplak – jugoslovenski fudbaler, trener, profesor za fudbal na univerzitetu u Stanfordu, selektor reprezentacije Jugoslavije i priznati fudbalski stručnjak, preminuo je u 90.godini.

FOTO: Arhiva

Avgust:

Vladimir Piki Stanojević – nekadašnji rukometni reprezentativac, igrač i trener niškog Železničara, preminuo je u 50.godini.

Septembar:

Dušan Duda Ivković – čuveni jugoslovenski košarkaš i srpski trener, preminuo je u 78.godini života. Jedan je od najuspešnijih evropskih trenera svih vremena. Od 2008. do 2013. bio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije, takođe i predsednik Sportskog društva Radnički.

Boban Petrović – legendarni košarkaš Partizana, preminuo je u 65.godini života. Igrao je na pozicijama krila i krilnog centra. Sa 3.618 postignutih poena na 273 utakmice, Boban Petrović je deseti najboji strelac u istoriji Partizana.

FOTO: N. Skenderija

Oktobar:

Dragutin Čermak – jugoslovenski i srpski košarkaš preminuo je na svoj 77.rođendan 12.oktobra. Karijeru je počeo u beogradskom Radničkom odakle 1969.odlazi u Partizan.

Dragan Pantelić - Legendarni golman Jugoslavije i fudbalskog kluba Radnički, ostaće večno upamćen po golu Enveru Mariću sa svog gola. Bio je i kapiten Jugoslavije, a ujedno i jedan od najboljih strelaca među golmanima svih vremena.

Decembar:

Momčilo Moca Vukotić – bio je jugoslovenski i srpski fudbaler I fudbalski trener. Uz Stjepana Bobeka, jedan je od najboljih fudbalera u istoriji FK Partizan, za koji je približno odigrao 800 utakmica. Preminuo je u 72.godini.

Stevan Jelovac – mladi srpski košarkaš je nažalost, u 32.godini preminuo usled posledica moždanog udara. Nastupao je za grčki AEK, a nosio je i dres Mege, Crvene zvezde, Antalije, Kazerte, Saragose, Ritasa, Nižnjeg, Bamberga, Gazijantepa.

BONUS VIDEO: Ekskluzivno - novogodišnji intervju predsednika Vučića za "Novosti"

 

(Novosti/Objektiv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!