KAPITENI BIRAJU FUDBALERA GODINE (6): Dragović "zakuvava" završnicu izbora!

Đ. S.

26. 12. 2021. u 20:11

PREŠLA je tradicionalna, 51. po redu anketa "Večernjih novosti" pod nazivom "Kapiteni biraju fudbalera godine", više od pola puta, ulazimo u foto-finiš i sve pršti od uzbuđenja.

КАПИТЕНИ БИРАЈУ ФУДБАЛЕРА ГОДИНЕ (6): Драговић закувава завршницу избора!

FOTO: FK Crvena zvezda

Laureati u glavnim kategorijama i dalje se ne znaju, konture idealnih timova su nacrtane, ali su nedovršene, a da se prestižni izbor dodatno "zakuva", pobrinuo se vođa Radničkog iz Niša, Damir Kahriman.

Čuvar mreže tima sa "Čaira" odabrao je Aleksandra Dragovića u kategoriji za fudbalera godine u domaćem prvenstvu i na tablu dodao novog kandidata, kojem će se teško osmehnuti pobeda u debitantskoj sezoni u Crvenoj zvezdi, ali bi dodatno razlivanje vrlo lako moglo da naškodi jednom od trojice igrača koji konkurišu - Mirku Ivaniću, Aleksandru Kataiju i Rikardu Gomešu.

Za najboljeg srpskog igrača u 2021, Kahriman je odabrao Dušana Vlahovića i uneo novu neizvesnost, koja će biti otklonjena, čini se, tek poslednjeg dana naše ankete. Drugi današnji glasač, Marko Docić iz Čukaričkog u izbor je uvrstio Ivanića i Dušana Tadića u glavnim kategorijama i najavio žestok finiš trke.

FUDBALER GODINE

MIRKO IVANIĆ

- IGRA Ivanića je konstantno dobra tokom čitave sezone, uz Kataija najbolji igrač Zvezde u poslednjih deset godina. Ove sezone se posebno istakao, jedan je od najzaslužnijih za velike uspehe crveno-belih.

TIM GODINE

Borjan (C. zvezda) - Živković (Partizan), Dragović (C. zvezda), Vujačić (Partizan), Rodić (C. zvezda) - Jojić (Partizan), Kanga (C. zvezda) - Ivanić (C. zvezda), Vukadinović (Vojvodina), Katai (C. zvezda) - Rikardo (Partizan).

PRVA ZVEZDA

DUŠAN TADIĆ

- KAPITEN, jedan je od najzaslužnijih što se Srbija plasirala na Mundijal, igra vrlo dobro u klubu i reprezentaciji. Učestvovao je Tadić u skoro svim golovima "orlova", ili je asistirao ili je bio strelac.

REPREZENTACIJA

Rajković (Rems) - S. Mitrović (Hetafe), Spajić (Krasnodar), Milenković (Fiorentina) - Lazović (Verona), Lukić (Torino), Tadić (Ajaks), Milinković-Savić (Lacio), Kostić (Ajntraht) - Vlahović (Fiorentina), A. Mitrović (Fulam).

DAMIR KAHRIMAN (Radnički Niš)

FUDBALER GODINE

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ

- KOMANDOVAO je Zvezdinom odbranom i donosio potreban mir pred golom Borjana. Svojim iskustvom i potezima na terenu, prirodno se nametnuo kao lider, a saigrače je u mnogome rasterećivao odgovornosti koju je preuzimao na sebe.

TIM GODINE

Ranđelović (Radnik) - Urošević (Partizan), Dragović (C. zvezda), Vujačić (Partizan), Rodić (C. zvezda) - Zdjelar (Partizan), Natho Partizan) - Jovanović (Čukarički), Ivanić (C.zvezda), L. Marković (Partizan) - Rikardo (Partizan).

PRVA ZVEZDA

DUŠAN VLAHOVIĆ

- OVO je godina u kojoj je Vlahović fudbalski eksplodirao. Više ne može da se govori o talentovanom igraču čije će vreme doći, on se u 2021. već predstavio fudbalskom svetu u najboljem svetlu. On je već sada jedan od najboljih igrača Evrope.

REPREZENTACIJA

Rajković (Rems) - Milenković (Fiorentina), Nastasić (Fiorentina), Pavlović (Monako) - Lazović (Verona), Gudelj (Sevilja), Milinković-Savić (Lacio), Tadić (Ajaks), Kostić (Ajntraht) - Mitrović (Fulam), Vlahović (Fiorentina).

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SJAJNA VEST ZA SRBIJU: Aleksandar Mitrović ide na Evropsko prvenstvo!