HITAN, NEVIĐEN TRANSFER: Sergej Milinković Savić obara rekord

D. N.

22. 12. 2021. u 20:10

SERGEJ Milinković Savić je ponovo jedna od glavnih tema u Italiji, iako je to minulih dana, kada se o fudbalerima radi, češće bio Dušan Vlahović.

ХИТАН, НЕВИЂЕН ТРАНСФЕР: Сергеј Милинковић Савић обара рекорд

Sergej Milinković-Savić Foto AP

Vlahović još uvek nije dobio zeleno svetlo od Fiorentine da promeni klub, jer se uprava nada da će nekako privoleti fantastičnog golgetera da produži saradnju (koja je predviđena da traje još godinu i po), ali zato pravi fudbalski "haos" izaziva njegov kolega iz reprezentacije, popularni "SMS", ili "narednik" kako Milinkovića Savića zovu u Laciju.

Jer, izgleda da su mu tamo odbrojani dani, što je izazvalo pravu vrevu na "fudbalskoj pijaci", jer nije mali broj giganata koji bi da ga angažuju.

Podsetimo, potez trenera Lacija Maurisija Sarija da izbaci Sergeja iz prvog tima, a onda i izjava gazde kluba Klaudija Lolita da "nije prodao Srbina za 140 miliona, ada sada ne vredi ni 80", bili su okidači da se u stranim medijima Milinković Savić sve češće pominje kao potencijalno i to "hitno" pojačanje nekog od velikih klubova.

Naime, prvo se govorilo da je Mančester junajted najzainterosvaniji za "SMS"-a, jer se bliži sve izvesniji rastanak s Polom Pogbom, pa bi ga Srbin odmenio na sredini terena, potom se pojavila informacija novinara Nikola Šire, koji se prilično razume u transfer-dešavanja, da je i Pari Sen Žermen "u trci", a na sve to italijanski mediji citiraju Sergejevog menadžera, Mateju Kežmana, koji je za portal "Tuto Juve" rekao:

- Uz veliko poštovanje prema Laciju, Sergej je igrač za veliki klub. I, uveren sam da će uskoro doći vreme za novu avanturu i nove snove. Juventus je, po mom mišljenju, još uvek veliki i mislim da bi svakome bila čast da igra za taj klub, istakao je Kežman.

Međutim, današnje izdanje italijanskog "Mesađera" istče da je Mančester junajted iznova poveo u pomenutoj trci, i to "ispred Juventusa i Real Madrida".

Kako i "Kalčomerkato" navodi da je svađa između Sergeja i trenera Sarija dovela ceo klub u lošu situaciju, "priprema se hitan transfer", a gde god da Milinković Savić završi, "to bi trebalo da bude transfer u rangu od oko 75 miliona, koliko Lacio zahteva". 

A to znači - novi rekord srpskog fudbala. 

Najskuplji transferi srpskih fudbalera

Podsetimo, imajući u vidu mogućnost da će Dušan Vlahović preći u neki od evropskih velikana za  veliku sumu, ali po svoj prilici tek na leto, ako Sergej Milinković Savić zaista za 75 miliona evra pređe u Mančester junajted (ili Pari Sen Žermen, ili Real, Juventus...), to bi postao rekordni transfer našeg fudbala.

Evo i koji naši fudbaleri drže vrh te liste:

10. mesto - Aleksandar Mitrović (Anderleht - Njukasl) 18,5 miliona evra

9. mesto - Nikola Maksimović (Torino - Napoli) 21 milion evra

8. mesto - Luka Jović (Benfika - Ajntraht) 22,34 miliona evra

7. mesto - Aleksandar Kolarov (Lacio - Mančester siti) 23,86 miliona evra

6. mesto - Aleksandar Mitrović (Njukasl - Fulam) 24,7 miliona evra

3. mesto - Savo Milošević (Saragosa - Parma) 25 miliona evra

3. mesto - Nemanja Matić (Benfika - Čelsi) 25 miliona evra

3. mesto - Lazar Marković (Benfika - Liverpul) 25 miliona evra

2. mesto - Nemanja Matić (Čelsi - Mančester junajted) - 44,7 miliona evra

1. mesto - Luka Jović (Ajntraht - Real Madrid) - 60 miliona evra

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024