ZA DUŠANA JE SAMO NEBO GRANICA: Vlahović postaje apsolutni vladar Apenina

N. Iljukić

12. 12. 2021. u 20:30

NIKADA dosta vesti o Dušanu Vlahoviću i njegovim golovima.

ЗА ДУШАНА ЈЕ САМО НЕБО ГРАНИЦА: Влаховић постаје апсолутни владар Апенина

Foto: AP

Najbolji strelac Fiorentine i italijanske Serije A je sa nova dva gola u subotu po podne kumovao ubedljivom trijumfu svog tima protiv Salernitane (2:0), a prema razvoju događaja na terenu, vrlo lako je mogao da ovaj meč "začini" i het-trikom, ali 21-godišnji sjajni centarfor juri rekord koji bi ukrasio 2021. godinu i bio jedan od bitnijih dragulja u njegovoj karijeri.

Naime, Dušan Vlahović je trenutno prvi strelac Serije A sa ukupno 15 golova, dva više od drugoplasiranog Ćira Imobilea iz Lacija, ali rekord koji popularni Duci juri je onaj koji drži Kristijano Ronaldo, po ukupnom broju golova u jednoj kalendarskoj godini. Sjajni Portugalac je u dresu Juventusa prošle godine postigao 33 pogotka, a srpski reprezentativac je do sada 32 puta tresao mreže rivala. Da bi stigao i prestigao Ronalda, Vlahović će morati da se upiše jednom ili više puta u strelce u dve preostale utakmice Fiorentine do kraja decembra. "Viola" će za šest dana kod kuće prvo da dočeka Sasuolo, a 22. decembra gostuje Veroni. Ako bude u formi u kakvoj se trenutno nalazi, Vlahović će postati vlasnik vrlo zanimljivog rekorda, u godini u kojoj je prvi u trci za najboljeg strelca Serije A.

Ipak, u Fiorentini mnogo više strahuju od događaja koji bi mogli da uslede sledećeg meseca. Naime, Vlahović i dalje odbija da potpiše produžetak ugovora sa aktuelnim klubom, a prema važećim propisima, srpski fudbaler će moći od januara da zvanično počne pregovore sa bilo kojim klubom, a poznato je da je odavno za njega najzainteresovaniji Juventus.

U nedeljama kada se oko Vlahovića licitira sa imenima raznih evropskih velikana, od Italije, preko Nemačke, pa sve do Engleske, mladom asu verovatno u ušima odzvanjaju reči selektora Srbije Dragana Stojkovića koji je nedavno izjavio:

LEVANDOVSKI VODI

DUŠAN Vlahović je trenutno sa 15 golova vodeći strelac Serije A, a u preostale četiri najjače evropske fudbalske lige samo je as Bajern Minhena Rovert Levandovski ispred Srbina sa 16 pogodaka. U Engleskoj kolo vodi Mohamed Salah (Liverpul) sa 14, u Španiji Karim Benzema (Real Madrid) sa 12, a u Francuskoj Džonatan Dejvid (Lil) sa 11 golova.

- Ne znam šta planira Vlahović, ali ja mu savetujem da ne menja zemlju u kojoj igra fudbal, jer je to trenutno najbolja sredina za njega - izjavio je Stojković, aludirajući na činjenicu da bi drugi napadač Srbije trebalo da ostane u Italiji.

Dok svi nestrpljivo čekamo kraj kalendarske fudbalske godine u Italiji i tih preostalih 180 minuta, Vlahović verovatno servira neku novu poslasticu za medije koji bar jednom nedeljno imaju priliku da dobrim naslovom ili fotografijom isprate igre i golove momka koji je sa 21 godinom uradio na "Čizmi" ono što mnogo slavnijim igračima sa ovih prostora nije pošlo za nogom.

MITROVIĆ VEĆ REKORDER

ALEKSANDAR Mitrović i pre Dušana Vlahovića može da se pohvali jednim rekordom. Naime, prvi strelac Srbije je trenutno i vodeći golgeter engleskog Čempionšipa sa 22 pogotka, pet više od Čileanca Bena Brentona iz Blekburna, a u subotu je jednom tresao mrežu Lutona u remiju (1:1), a upravo je oborio i klupski rekord koji je 2016. godine imao Ros Mekormak koji je na 45 mečeva dao 21 gol.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)