BEZ "ZLATNE LOPTE" ĆAVI, ANRI... Idealni tim sastavljen od igrača koji nikad nisu dobili prestižnu nagradu vrvi od legendi

M. B.

02. 12. 2021. u 19:58

ZLATNA lopta je sedmi put otišla u ruke Lionela Mesija, a reakcije posle, po mišljenju mnogih, najmanje zasluženog priznanja za Argentinca se ne stišavaju.

БЕЗ ЗЛАТНЕ ЛОПТЕ ЋАВИ, АНРИ... Идеални тим састављен од играча који никад нису добили престижну награду врви од легенди

Tanjug/AP

Napadač Bajerna Robert Levandovski je posle propuštene prilike u 2020, zbog pandemije kovida, i ove godine ostao bez prestižne nagrade što je bilo dovoljno specijalizovanom sajtu "Transfermarkt" da napravi tim sastavljen od fantastičnih fudbalera kojima je tokom sjajne karijere "zakićene" velikim individualnim i timskim uspesima izmakla "Zlatna lopta".

Na golu ovog sjajnog, imaginarnog tima je legendarni čuvar mreže minhenskog Bajerna Oliver Kan. Upravo je on bio jedan od najglasnijih posle izbora Argentinca za fudbalera godine.

- Levandovski je zaslužio "Zlatnu loptu" isto koliko i trofej za najboljeg strelca. Čestitke Mesiju, ali Leva je sad stvarno bio najbolji - istakao je Nemac.

Odbrambenu liniju čine Kafu, Alesandro Nesta, Paolo Maldini i Roberto Karlos. Ispred njih su legende Barselone i Liverpula Ćavi Ernandez i Stiven Džerard. Ofanzivni deo veznog reda čine Francuz Frenk Riberi i engleski superstar Dejvid Bekam. Mesta u najisturenijem delu tima su rezervisana za Tijerija Anrija i Roberta Levandovskog.

Interesantno je da u ovoj idealnoj postavi nije bilo mesta za 40-godišnjeg Šveđanina Zlatana Ibrahimovića, koji je u nekoliko navrata bio u najužoj konkurenciji.

- Ronaldo i Mesi su "kul". Više volim Lea jer smo igrali zajedno, ali ove godine "Zlatnu loptu" je zaslužio Levandovski - rekao je Ibrahimović posle dodele priznanja Mesiju.

Najboljih 11

1. Oliver Kan (Nemačka)

2. Kafu (Brazil)
3. Roberto Karlos (Brazil)
4. Alesandro Nesta (Italija)
5. Paolo Maldini (Italija)
6. Ćavi (Španija)
7. Stiven Džerard (Engleska)
8. Frenk Riberi (Francuska)
9. Robert Levandovski (Poljska)
10. Tijeri Anri (Francuska)
11. Dejvid Bekam (Engleska)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri