CEO KLUB ZARAŽEN OMIKRON SOJEM OSIM BIVŠEG FUDBALERA ZVEZDE: "Srećom ja nisam oboleo, a i ostali su vakcinisani pa su dobro"

Novosti online

29. 11. 2021. u 20:59

PORTUGALSKI mediji danas su objavili vest da je 13 fudbalera Belenenseša zaraženo novim „omikron“ sojem korona virusa, a da je među njima i srpski internacionalac Andrija Luković kojeg nije bilo u protokolu za meč sa Benfikom.

ЦЕО КЛУБ ЗАРАЖЕН ОМИКРОН СОЈЕМ ОСИМ БИВШЕГ ФУДБАЛЕРА ЗВЕЗДЕ: Срећом ја нисам оболео, а и остали су вакцинисани па су добро

Foto: Nebojsa Parausic

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije u razgovoru za Blic negirao je da je zaražen, ali je istakao da je dobar deo što igrača što stručnog štaba dobio pozitivne nalaze zbog čega se nalaze u karantinu.

-Na sreću ja nisam zaražen, ali 17-18 ljudi iz kluba jeste. Što igrača, što članova stručnog štaba - počeo je Luković izjavu za „Blis sport“ i nadovezao se.

- U dosadašnjih 12-13 odigranih kola sve je bilo u najboljem redu, međutim pred poslednju utakmicu sa Benfikom dvojica-trojica saigrača su dobila povišenu temperaturu, zbog čega su poslati na testiranje nakon kojeg je utvrđeno da su pozitivni na koronu.- rekao je Luković i dodao:

- Zatim je cela ekipa testirana najpre brzim testovima, gde je desetak igrača dobilo pozitivne rezultate, a kako antigen testovi nisu baš najpouzdaniji zatim smo podvrgnuti PCR testovima, gde je kod praktično polovine tima utvrđeno prisustvo novog soja virusa - rekao je Luković.

On je istakao da je većina njegovih saigrača prošla bez oučljivih simptoma, najverovatnije zato što je cela ekipa vakcinisana uoči sezone.

- Što se tiče simptoma, većina saigrača je prošla bez nekih izraženijih. Zato smo i bili iznenađeni kada smo saznali rezultate testova. Moguće da je to prošlo bez simptoma jer je ceo tim vakcinisan pad start sezone. Simptome je imalo svega trojica igrača, ali oni se nisu razlikovali od onih nama poznatih, kod prethodnih sojeva virusa. Uglavnom povišena temperatura. Uskoro nas čekaju nova testiranja pa ćemo videti kako stoje stvari- zaključio je Luković.

Omikron soj koronavirusa pojavio se u Južnoj Africi a pacijenti se najviše žale na jak umor i bolove u telu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)