OTKRIVENO ZAŠTO TADIĆ NIJE OBUKAO DRES ZVEZDE: Dušan navijao za Partizan, a bio je na korak od Marakane

S.ŽARKOVIĆ

25. 11. 2021. u 11:31

U eksluzivnom intervjuu za Sportski dodatak "Novosti" otac Dušana Tadića Petar je otkrio da je kapiten Srbije navijao za Partizan, ali je bio na korak od prelaska u Crvenu zvezdu.

ОТКРИВЕНО ЗАШТО ТАДИЋ НИЈЕ ОБУКАО ДРЕС ЗВЕЗДЕ: Душан навијао за Партизан, а био је на корак од Маракане

Foto: M.Vukadinović

Bačka Topola, mesto rođenja heroja Srbije, je od velikih fudbalskih centara najbliža Novom Sadu, ali većina dece navija za jedan od dva beogradska kluba. Dušan nije bio izuzetak:

- Od četrnaeste godine, kada je tamo prešao, navija za Vojvodinu, kao i čitava porodica. Do tada je simpatisao Partizan, onako kako to već biva u detinjstvu, povukli su ga drugovi iz ulice i razreda. Za crno-bele sam navijao i ja, a Dušanov ujak je bio veliki navijač Crvene zvezde, pa smo mu naizmenično poklanjali čas crno-beli, čas crveno-beli dres. I dan-danas kod kuće imamo dres sa brojem devet Peđe Mijatovića, iz vremena kada je igrao za Partizan. Obožavao ga je kao igrača, rekao je Petar Tadić za "Novosti", otac našeg kapitena.

Ipak, malo je falilo da kao dečak pređe u redove Crvene zvezde, ali je majka odlučila da Beograd nije najbolja sredina za razvoj u tako osetljivom dobu:

- Trenirao je u fudbalskom klubu AIK iz Bačke Topole i već tada je na turnirima odskakao od ostale dece. Pratili su ga Vojvodina, Crvena zvezda, Partizan... Kada mu je bilo deset godina, igrao je na turniru "Stevan Ćele Vilotić" na Paliću, a posebno se istakao na utakmici protiv Zvezde. Tada me je jedan od ljudi iz kluba pitao da li bi Dušan prešao u redove crveno-belih, ali dogovorili smo se da sačekamo da završi osnovnu školu. Ostali smo u kontaktu, ja sam posle išao u Beograd na pregovore. Bio sam već gotov da pristanem, nudili su odlične uslove, a i velika je čast kada zove Crvena zvezda. Na kraju, majka je prelomila da ipak pređe u Vojvodinu, koja ga je takođe zvala. Sestre su mu već bile u Novom Sadu, bliže je Bačkoj Topoli, a i Vojvodina je u to vreme imala najbolju fudbalsku akademiju u Srbiji. Na njegov fudbalski put tu su najviše uticali treneri Brane Novaković i Zoran DŽimi Marić.

Kasnije se desilo da je baš on zapečatio sudbinu Dušana Bajevića na klupi Crvene zvezde. Bilo je to 2007, Vojvodina je pobedila Zvezdu u Beogradu (0:3), Dušan postigao treći gol i za još jedan asistirao, a Bajević je posle zvižduka i skandiranja napustio klupu.

- U tom trenutku nije imalo smisla da prelazi u Zvezdu ili Partizan. U Vojvodini je imao sjajan, progresivan razvoj. Bio je prvotimac, igrao za mladu reprezentaciju, nastupio na Olimpijskim igrama, debitovao za seniorsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Poljske kod Radomira Antića. Sve to, a nije mu bilo ni dvadeset godina.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)