LICITACIJA NA OLD TRAFORDU: Svi bi voleli Francuza, ali pominje se i bivši trener Liverpula

M. Bl.

21. 11. 2021. u 18:01

MNOGO je života na "Old Trafordu" imao Ole Gunar Solskjer, ali mu je subotnji debakl na gostovanju Votfordu (4:1) definitivno došao glave.

ЛИЦИТАЦИЈА НА ОЛД ТРАФОРДУ: Сви би волели Француза, али помиње се и бивши тренер Ливерпула

Foto: EPA-EFE/TIM KEETON

Mančester junajted je juče u prepodnevnim časovima "potpisao kapitulaciju" i podlegao pod pritiskom javnosti da norveškom stručnjaku uruči otkaz. Preživeo je Solskjer katastrofu od Liverpula na domaćem terenu (0:5), glatko izgubljen derbi od gradskog rivala Sitija na istom mestu (0:2), a posle blamaže na "Vikeridž roudu" u subotu po podne niko više nije mogao da ga zaštiti, pa je usledilo ono što je po mnogima trebalo odavno da se dogodi.

- Mančester junajted potvrđuje da je raskinuta saradnja sa Ole Gunar Solskjerom. Hvala za sve, Ole - kratka je poruka "đavola" na društvenim mrežama kojom je okončana trogodišnja saga sa trenerom koji je mnogo više dao klubu tokomo bogate igračke karijere.

Iza Norvežanina svakako ne ostaje pustoš, ali startna pozicija za novog menadžera će biti sve samo ne poželjna. Mančester junajted za tri godine sa Solskjerom na klupi nije osvojio nijedan trofej, a klub je za to vreme potrošio 320 miliona evra na pojačanja. Kap koja je uz poraz od Votforda prelila čašu punu žuči je odluka Solskjera da tokom reprezentativne pauze otputuje u Norvešku i igračima da čak sedam slobodnih dana.

Prema pisanju ostrvskih medija prvi favorit za Solskjerovog naslednika je Francuz Zinedin Zidan sa kojim je već i ostvaren prvi kontakt. Među kandidatima su i Brendan Rodžers, Maurisio Poketino i Erik Ten Hag.

KERIK "VATROGASAC"

SADA već bivši trener Mančester junajteda je sa klupe "đavola" otišao bogatiji za 7,5 miliona funti koliko mu sleduje na ime raskida saradnje. Interesantno je da na "Old Trafordu" planiraju privremeno rešenje do leta, a do postavljanja vršioca dužnosti ulogu "vatrogasca" bi trebalo da obavlja nekadašnji as Mančester junajteda Majkl Kerik.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna